Libanese kofte

libanese kofte
Deze burgers zijn gemaakt van mager rundvlees. Ik heb pas weer een Hereford-rundvleespakket besteld en nu veel rundergehakt in de vriezer. Dit biologisch rundergehakt is perfect voor een lekkere burger. De kruiding komt van een recept voor Libanese kofte, gevonden op een webwinkelsite voor Libanese produkten. Deze kofte heb ik al een keer gemaakt en het recept vervolgens gelijk opgeslagen. Voor de kofte hoor je het gekruide gehakt om een stokje te vormen. Vandaag heb ik van het gekruide gehakt burgers gemaakt. Uiteindelijk veel sneller en makkelijker te grillen.
Lekker met geroosterde groente, een salade en plaatbroodjes. Deze platte plaatbroodjes zijn snel even tussendoor te maken en erg lekker bij de BBQ met een sausje of kruidenboter.

Libanese kofte

500 gram mager rundergehakt
1 fijngehakte ui
2 el fijngehakte peterselie
1/2 tl cayennepeper
1/4 tl piment
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper

Meng het gehakt met de kruiden en de ui en vorm hier 4 grote of 6 kleinere ballen van. Druk deze ballen vervolgens plat tot burgers van 2 centimeter hoogte.
Bak vervolgens de burgers op de BBQ in zo’n 6 tot 8 minuten gaar. Lekker met geroosterde groente, een frisse salade en plat brood.

Summary
recipe image
Recipe Name
libanese kofte
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.