Wilde knoflooksoep

Zo’n zes jaar geleden heb ik in een donker hoekje van de tuin wilde knoflook oftewel daslook gezaaid. Elk voorjaar kan ik daarmee aan de slag in de keuken. Lekker is deze wilde knoflook in een omeletje of met nog enkele andere tuinkruiden in de kruidenboter. Als je veel daslook hebt, kan je er ook een pesto mee maken of een kruidenolie.

Gisteren maakte ik soep, met wilde knoflook als smaakmaker. De meeste recepten voor daslooksoep gaan uit van een basisaardappelsoep met room en dan wat wilde knoflook. Ik vind een dikke romige soep niet zo heel fijn, dus maakte ik een lichtere variant met courgette. Ik heb nu nog een paar blaadjes wilde knoflook over. Deze bewaar ik in de koelkast in een vochtige doek gewikkeld, dan blijft de geplukte daslook nog enkele dagen goed.

Wilde knoflooksoep

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl water
  • 3 a 4 blaadjes wilde knoflook
  • vers gemalen peper
  • wilde knoflookbloemetjes
  • olijfolie

Fruit de ui aan in de olijfolie in een kookpan en voeg dan de in stukjes gesneden aardappel en courgette toe. Bak dit even mee en voeg dan een liter groentebouillon toe en nog een deciliter water. Laat dit een kwartier koken en voeg dan de gesnipperde wilde knoflook toe. Pureer gelijk daarna de soep met een staafmixer en laat de soep niet meer aan de kook komen. Serveer eventueel met wat bloemetjes van de wilde knoflook.

Summary
recipe image
Recipe Name
Wilde knoflooksoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *