Citroen & olijfoliecake

citroencake olijfolie zeeuwse knop

Bijzonder lekker voor citroenliefhebbers. Het is een cake zonder boter. Er gaat overigens niet veel olijfolie in deze cake, zo’n twee eetlepels. Het is dus geen vervanging voor de doorgaans in cakerecepten gebruikte boter. De cake smaakt heerlijk mediterraans.

De Zeeuwse knop bakvorm heb ik sinds gisteren. Het is op dit moment een beetje een hype in Zeeland. Je kunt al zeepjes, bonbons en diverse soorten kaas in de vorm van een Zeeuwse knop kopen. En dus bakvormen, zowel brood- als cakevormen. En cakemixen, speciaal voor deze vorm. Ik heb geen cakemix meegenomen maar eerst eens even op de site gekeken van www.zeeuwseknop.nl om gevoel te krijgen voor de hoeveelheden. Daarna deze citroencake gemaakt. De cake kan natuurlijk ook een gewone cakevorm worden gemaakt (ca 26 bij 11 cm).

Citroen & olijfoliecake

250 gram bloem
1 el bakpoeder
2 tl zout
200 gram suiker
2 eieren
1/4 ltr. melk
2 eetlepels olijfolie (of andere plantaardige olie)
1 biologische citroen

Zeef de bloem, bakpoeder, zout en de suiker in een grote kom.Voeg de rasp van de citroen toe.  Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de olie. Schep dit mengsel door het bloemmengsel. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en zet 50 tot 60 min. in de oven. (Heteluchtoven ong. 45 min.) Laat de cake buiten de oven een paar minuten in de vorm rusten, daarna  kan je hem uit de vorm halen en als hij helemaal is afgekoeld pas aansnijden.

Summary
recipe image
Recipe Name
citroen en olijfoliecake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *