Gepofte aardappel met daslook-huttenkase

Daslook, oftewel wilde knoflook, is niet meer beschermd dus deze mag je tegenwoordig in het wild plukken. Ik heb zelf via internet zaadjes besteld en de daslook in een donker hoekje van de tuin gezaaid. In het voorjaar komen de plantjes op. In Duitsland kan je potjes gedroogde daslook (barlauch) kopen en ook daslookzout. Ik heb tegenwoordig een voedseldroger, dus ik ga mijn in Duitsland gekochte potjes aanvullen met eigen oogst. Momenteel kan ik de daslook lekker vers gebruiken in de keuken. Gisteren maakte ik daar deze gepofte aardappels met tuinkruiden-huttenkase mee.

Het was gisteren mooi voorjaarsweer plus meivakantie (voor de kinderen) dus ging de barbecue aan voor de gepofte aardappelen en een gegrild biefstukje. Je kan aardappelen ook poffen in de magnetron. Ik heb daarvoor hieronder ook de bereidingswijze opgenomen. Het zal even zoeken zijn hoe lang ze in de magnetron moeten. Dit is afhankelijk van de grootte van de aardappel en het vermogen van de magnetron, maar voor 4 aardappelen zal dit waarschijnlijk maximaal 20 minuten zijn.

Gepofte aardappel met daslook huttenkase

  • 1 middelgrote aardappel per persoon
  • 2 eetlepels huttenkase (=hetzelfde als cottage-cheese) per aardappel (ca. 100 gram voor 4 aardappels)*
  • 2 blaadjes daslook
  • overige verse tuinkruiden, zoals salie (enkele blaadjes), verse peterselie (6 takjes) of bieslook
  • peper, zout

Was de schil van de aardappel goed schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. (Magnetronmethode: prik ze na het wassen rondom een aantal keer in met een vorken en leg ze op een stuk keukenpapier op een bord). Indien je ze in de kolen van de bbq legt: dubbel inpakken met folie en dan in de kolen leggen of anders enkel inpakken op het rooster leggen en de kap van de bbq dichtdoen (magnetron: 1 maal vol vermogen op 10 minuten en omkeren en nogmaals op vol vermogen circa 10 minuten). Op de bbq zijn ze rond 20 minuten tot 30 minuten gaar, dat is afhankelijk van de grootte. Halverwege een keer omdraaien. Open het pakketje en snij ze en de lengte in. Meng de huttenkase met fijngesneden kruiden, peper en snufje zout. Bewaar wat kruiden om er overheen te strooien op het laatst. Doe twee eetlepels kruidenhuttenkase in de aardappel en dien op.

Extra: je kan er eventueel nog Parmezaanse kaas over strooien of een beetje olijfolie over sprenkelen.

*vervang eventueel door zure room

Summary
recipe image
Recipe Name
Gepofte aardappel met daslook huttenkase
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.