Kreeft met groente cocktail saus

Geluk en pech: een joekel van een kreeft op een doordeweekse dag en kortsluiting van de inductieplaat bij het koken van het water. Gevolg was dat de kreeft buiten op de gasbrander is gekookt en het huis moest luchten vanwege de zware vuurwerkgeur van de doorgebrande inductieplaat. De apparaten in de keuken houden het momenteel 1 voor 1 voor gezien. Vorige maand hebben wij al een nieuwe koelkast neer moeten zetten.

Vooralsnog koken wij momenteel op de elektrische tweepits kookplaat uit de studententijd. En de kreeft is de volgende dag als voorgerechtje op tafel gezet met een groentecocktailsausje. Erg lekker en nog lekkerder met ook nog een beetje mayonaise er naast voor de afwisseling. Nu dus op zoek naar een fornuis. Ik denk aan een 6-pits zachtgeel emaille Engels fornuis, een soort AGA maar dan met inductie en een A-energie keurmerk want de ouderwetse AGA’s schijnen energie te slurpen.

Kreeft met een groentecocktailsaus

 • 1 flinke kreeft
 • 2 tomaten
 • halve komkommer, zonder zaadjes
 • 1 kleine gele paprika
 • 1 lente-ui
 • 1 spaanse peper (zonder zaadjes)
 • bosje verse koriander/peterselie
 • 2 el eerste persing olijfolie
 • 1 el witte wijnazijn
 • peper en zout
 • (mayonaise)

Kook de kreeft: 500 gram 5 minuten plus per 100 gram 1 minuut erbij. Laat afkoelen. Halveer en haal het kreeftenvlees uit de scharen en staart. Maak de groentecocktailsaus met behulp van een blender of snij alles zeer fijn: tomaat, komkommer, paprika, ui, peper en verse kruiden plus olijfolie en azijn met peper en zout. Serveer de kreeft met de groentecocktailsaus en mayonaise om te dippen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kreeft met een groentecocktailsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *