Foe yong hai uit de crockpot Express (slowcooker)

Ik zag dit idee langskomen in een facebook-groep voor bezitters van de Crockpot Express. Met de Crockpot Express kan je zowel op hoge druk koken, als langzaam garen op lage temperatuur zoals bij een slowcooker. Het recept voor de saus heb ik aangepast met behulp van mijn hele oude Conimex-kookboekje. Voor de methode van garen hield ik de instructies aan van het Facebook-recept.

Dit betekent dat je eerst de saus (met kippendijfilet) klaar maakt in de slowcooker. Na vier uur op lage stand (80 C) heb je een heerlijke saus met malse stukjes kip. Deze doe je in een kom of pannetje. Dan maak je het omelet met groente in de slowcooker. In circa 1 uur op lage stand is deze ook gaar en dan giet je de saus er bij en laat alles nog even warm worden. Het enigste wat je dan nog hoeft te doen is rijst koken en alles samen met de atjar op tafel te zetten.

Foe yong hai uit de slowcooker

Omelet:

 • 7a 8 eieren (L of M)
 • champignons (uit potje)
 • 1 klein blikje bamboespruiten
 • 2 waspenen in dunne luciferdikke stukjes
 • 1 paprika, kleine blokjes
 • selderij
 • 2 lente-ui-en in schijfjes
 • zout, peper

Saus:

 • sesamolie
 • 500 gram kippendijfilet
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 8 el ketchup
 • 400 ml bouillon
 • 1 el tomatenpuree
 • scheut azijn
 • 2 el basterdsuiker
 • maizena
 • 1 tl djahe
 • 2 el ketjap manis

Verhit de sesamolie met behulp van de functie Saute van de CE en bak hier in de gesnipperde ui, knoflook en daarna de kipfilet (in stukjes gesneden). Bak dit even aan. Voeg dan de ketchup, bouillon, tomatenpuree, azijn, suiker, djahe en ketjap manis toe. Roer dit tot een sausje en voeg dan maizena toe zodat het een mooie gebonden saus wordt. Zet de CE op slowcooker (low) en de timer op 4 uur. Na het eindsignaal doe je de saus met kip even in een pannetje of kom tot het omelet klaar is.

Doe wat olie in de CE en bak met behulp van de functie Saute de paprika, wortel en lente- ui. Klop in een kom de eieren los. Voeg aan de CE een half potje champignons, de inhoud van het blikje bamboespruiten en selderij toe. Roer alles om en voeg de eieren toe. Roer tot het ei gaat stollen. Zet de CE op slowcooker (Low) en op een uur. Voeg na een uur de saus toe. Laat alles nog even door verwarmen. Kook de rijst en dien samen op.

Summary
recipe image
Recipe Name
Foe yong hai uit de crockpot express / slowcooker
Published On
Preparation Time
Cook Time

Published by