Grootmoeders honingmuffins

honing muffins

Ik heb drie potten en twee knijpflessen honing in de kast staan: 1 pot echte Zeeuwse bloemenhoning (voor gasten gekocht), 1 pot van de imker van mijn moestuincomplex (waar de bijtjes dus ook van mijn courgettebloemen hebben gesnoept), 1 pot van schoonfamilie die een stukje bos hebben waar een imker bijen op mag houden, 1 tube culinaire honing met tijm en 1 tube crèmehoning (beide gekregen om uit te proberen). Aangezien ik en de meeste familieleden geen honing op het brood eten, zoek je naar lekkere andere toepassingen. Er gaat wel eens een lepeltje in dressings en marinades, ook gaan er enkele lepels door de zelfgemaakte cruesli.

Deze grootmoeders honingmuffins hebben een fantastische honingssmaak en zijn heel simpel te maken. Het is niet mijn oma’s recept maar het recept van een grootmoeder van een mevrouw uit Wisconsin. Het recept was uitgeschreven met cups als maatvoering. Ik heb dit met behulp van omrekentabellen omgezet naar grammen en milliliters. Omdat ik niet zo’n ervaren bakker ben, hoop ik altijd maar dat het deeg de goede dikte heeft voordat ik het in de vormpjes giet. Dit deeg leek mij een beetje te dun maar heb gewoon maar afgewacht wat het resultaat zou zijn na het bakken. Het zijn lekker luchtige muffins geworden die de volgende dag ook nog smeuïg waren.

Dit recept is heel basic. Je kan nog een snufje kaneel, koekkruiden, vanille of andere toevoegingen overwegen om het nog lekkerder te maken. Het is echter niet nodig:

Honingmuffins

265 gram bloem
90 gram suiker
3 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 ei
240 ml melk
60 ml olie
60 ml honing

Vermeng de droge ingrediënten bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Vermeng in een andere kom het ei, melk, olie en honing en spatel dit door de droge ingrediënten. Als het te klonterig is, ga er dan nog even snel met een staafmixer door, niet te lang. Verdeel het mengsel over de vormpjes: vul ze driekwart. Bak in een oven van 180 C, in 20 minuten gaar en bruin. Check met een prikker of het deeg gaar is: de prikker moet schoon uit de muffins komen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Grootmoeders honingmuffins
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *