Zoete pandanbroodjes met kokos

Trek in een zoet broodje + een plan om wat leuke recepten voor Pasen te gaan plaatsen + een onaangeroerd flesje pandan extract = zoete pandan-kokosbroodjes. Dochter riep gelijk dat zij deze broodjes wilde leren maken dus ook nog eens een succes. Ik ben altijd al een kokos-fan geweest. Vroeger vond ik Bounty de lekkerste chocoladereep en waren kokosmakronen niet veilig in mijn buurt. Ook hartige recepten met kokosmelk staan boven aan mijn lijstje.

Deze zoete pandanbroodjes zijn natuurlijk ook nog eens geweldig vanwege de kleur. Deze krijg je door het toevoegen van pandanextract. De smaak van pandan wordt als een bittere vanille omschreven maar vind dit zelf niet de lading dekken. Pandan heeft zijn eigen unieke smaak. Ik ga nog eens verder op het internet kijken wat ik er allemaal mee kan maken. Deze broodjes waren een goed begin. Vanwege de grasgroene kleur ook een leuke toevoeging aan de paaslunch. Pas op: verslavend lekker.

pandan kokosbroodjes

 • 520 gram bloem
 • 240 ml melk
 • 1 ei
 • 42 gram boter
 • 55 gram suiker
 • halve tl zout
 • 1 tl pandan extract
 • 1 zakje gedroogde gist (= 7 gram)
 • vulling:
 • 100 ml kokosmelk
 • 3 eetlepels gedroogde kokos
 • 3 eetlepels suiker

Doe de melk en het ei in een mengkom. Verdeel de bloem hierover. Voeg boter in blokjes toe, de suiker, pandanextract en het zout. Maak een holletje in de bloem en doe hier de gist in. Laat de keukenmachine met deeghaak zo’n tien minuten kneden. Laat dan afgedekt een uurtje rijzen. Meng kokosmelk (gebruik mn. het dikke deel van de kokosmelk, niet het waterige ) met gedroogde kokos en suiker. Bestrooi werkblad met wat bloem. Kneed het deeg nog een keertje door en maak er een lap van ca. 30 bij 30 van. Bestrijk met kokosmengsel en rol op. Er komt dan nog wat vulsel uitlopen. Bewaar dit. Snijd er circa 9 a 10 plakken van ca. 3 centimeter breed en leg deze op hun zijkant in een met bakpapier bekleedde vorm (mijn broodjes werden ca. 7 cm hoog, wil je lagere broodjes: snijd dan de rol in dunnere plakken. Verdeel de uit de rol gelopen vulsel nog over de broodjes. Laat nog ca. 40 minuten rijzen. Verwarm oven voor op 190 c. Zet de vorm in het midden en bak in ca. 20-22 minuten klaar.

Pandanbrooddeeg naar een recept van: www.rotinrice.com (een andere vulling).

Summary
recipe image
Recipe Name
pandan kokosbroodjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by