Birthday cake ijs

Vorige week droomde dat ik door een overdekt winkelcentrum liep en opeens enorme trek in ijs kreeg. Op een achteraf plekje was een ijssalon aan het sluiten en kon ik nog net een ijsco bestellen. De dichtsbijzijnde bak had al ijskristallen bovenop het ijs en ik besloot te gaan voor het vers gedraaide birthdaycake ijs. Ik heb dit ijs zelf nog nooit gegeten dus waarom ik dit bestelde in mijn droom? Ik kreeg veel te veel in mijn hoorntje en een vrouw in de achtergrond gaf mij een bakje met extra wafels. Geen idee wat deze droom betekende maar ik had bij het wakker worden trek in Birthday cake ijs.

Ik vertelde de droom aan mijn dochter en toen had zij ook trek in dit ijs. Een leuk projectje om dit eens zelf te gaan maken. Ik kon alleen geen Nederlandse recepten hiervoor vinden maar dat is misschien ook niet eens zo vreemd aangezien we hier niet zoiets als de smaak Verjaardagstaart kennen. Amerikaanse sites dan maar eens bekeken. Sommige mengden er ook nog eens een pak cakemix in of gebakken cake. Ik heb zelfs recepten gezien die er gesmolten boter bij vermelden. Dat heb ik allemaal niet gedaan: ik vond onderstaande ingrediënten al rijk genoeg.

Birthday cake ijs

(literpak ijs)

  • 1 blik gecondenseerde melk (gezoet) = 300 ml
  • 250 ml gekoelde slagroom (ongeslagen)
  • 100 ml melk
  • enkele druppels vanille-essence
  • 2 a 3 eetlepels gekleurde (regenboog) sprinkels
  • enkele druppels blauwe voedselkleur

Meng de gecondenseerde melk met de slagroom en melk en enkele druppels vanille-essence. Doe dit in een ijsmachine en laat deze ca. 40 minuten lopen. Doe dan enkele eetlepels sprinkels er bij en roer door. Doe 3/4 van het ijs in een bak. Voeg enkele druppels blauwe kleurstof toe aan het overgebleven ijs en laat de machine nog enkele minuten lopen. Doe dan het blauw in delen door het witte ijs. Verdeel dan nog wat sprinkels over het ijs en zet in de vriezer. Met de hand: klop het ijs met een staafmixer om het uur en zet na het kloppen telkens in de vriezer. Op het laatst nog het deel blauwe ijs maken en er door mengen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Birthday cake ijs
Published On
Preparation Time
Total Time

Published by