Hamburger met champignons, rucola en een mosterd-mierikswortelmayonaise

Ik ben de op mijn computer opgeslagen recepten aan het doornemen: of ik verwijder ze of ik ga ze eindelijk eens een keertje maken. Dit recept heb ik enkele jaren geleden al opgeslagen. Ik heb het op een paar punten aangepast. De “aioli” van het originele recept was geen “aioli” maar een soort zelfgemaakte mayonaise. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt door mayonaise uit een potje, mosterd en mierikswortel uit een potje te mengen tot een saus.

Daarnaast heb ik het recept zonder en met kaas uitgeprobeerd en ik vond de kaas niet een verschil maken. Verder kan dit recept toegevoegd worden aan mijn lijstje bijzondere hamburgers. Zoek eens een keertje op mijn site met het vergrootglasje op “burgers”, dan krijg je de andere hamburgers te zien die het bloggen waard waren, zoals de hamburger met rode wijnsaus, de hamburger met tuinkruidensaus en de jalapeno-burger. Daarnaast zijn er op de site nog visburgers en vega-burgers te vinden.

Hamburger met champignons, rucola en mosterd-mierikswortelmayonaise

  • 4 hamburgers
  • bakje (kastanje)champignons
  • 1 teentje knoflook
  • zakje rucola
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1tl mierikswortelpasta (uit een potje)
  • zout,peper
  • 4 broodjes
  • optioneel: plakjes kaas

Snijd de champignons in plakjes en snipper de knoflook. Doe wat olie in een koekenpan en bak eerst de knoflook even aan. Voeg dan de champignonplakje toe, bestrooi met zout en peper. Bak ze tot het meeste vocht is verdampt. Bak in een andere pan de hamburgers tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de saus door de mayonaise, mosterd en mierikswortel te mengen. Doe eventueel op het laatst nog een plakje kaas op de hamburgers zodat deze over de hamburger smelt. Snijd de broodjes open, doe een dotje rucola op de onderste helft, daarop de hamburger, champignons en saus naar smaak.

Naar een recept van: www.howsweeteats.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Hamburgers met champignons en mierikswortel mosterdsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time

Published by