Kip met dadel en olijven van Kevin

Kip met dadel en olijven van Kevin. Wie is Kevin? Dat is Kevin Bacon, de acteur van onder andere Footloose en de film met de gigantische aardwormen. Ik kwam een filmpje tegen op Instagram waar hij zijn succesrecept maakte en ik vond het een interessant gerecht. Even gegoogled of dit een bekend gerecht was maar kwam alleen een recept tegen van Ottolenghi die er een klein beetje op leek. Dus heb ik het filmpje nog een keer bekeken en de ingrediënten en werkwijze opgeschreven. Bij deze dus de kip met dadel en olijven van Kevin.

De pan die je op de foto ziet, had ik de vorige dag bij de Action gekocht. Een zware kwaliteitspan van Zwilling. Thuis heb ik het merk opgezocht en er achter gekomen dat het een hele goede prijs was voor deze pan. Ook heb ik gemerkt dat er veel opportunisten zijn die de pan hebben gekocht en op Marktplaats het dubbele of zelfs driedubbele voor proberen te krijgen. Niet doen dus, gewoon naar de Action gaan want hij bakt als een tierelier en hij kan op alle warmtebronnen (en in de oven).

kip van dadel en olijven

 • 6 tot 8 kippendijfilets
 • 4 ansjovisfilets (uit potje/blikje)
 • peper, zout
 • 2 uien of 4 sjalotjes
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 rode pepers (of gebruik tabasco of iets dergelijks)
 • 250 ml kippenbouilon
 • glaasje witte wijn
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • ca. 20 olijven
 • 6 medjoul dadels
 • verse koriander
 • olijfolie

Verhit olijfolie in een hapjespan of braadpan. Bestrooi de kip met zout en peper en bak ze bruin in de olie. Snipper de uien, knoflook en rode pepers. Haal de kipfilets er uit en bak dan de ansjovisfiletjes tot ze uit elkaar vallen. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak dit aan. Voeg de kipfilets weer toe. Giet er kippenbouillon en wijn bij. Bestrooi het geheel met de paprikapoeder, komijnpoeder en kurkuma. Schep alles even door en voeg dan de olijven toe. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes. Voeg dit toe en laat alles op een zacht vuurtje stoven met de deksel er op. Serveer met de verse koriander. Lekker met couscous.

Summary
recipe image
Recipe Name
kip met dadel en olijven van Kevin
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by