Champignonburger BLT

champignonburger blt

Soms heb je een broodje in handen waarbij je na de eerste hap al weet dat je gaat balen als het op is. Ik had dat in het verleden bij bijvoorbeeld een jalapenoburger en het broodje bakkeljauw van mijn toenmalige plaatselijke toko. Ik was bereid kilometers om te rijden of parkeerproblemen te trotseren voor zo’n broodje. Na het eten van deze champignonburger heb ik iets soortgelijks. In elke supermarkt in de buurt kijk ik even in het koelvak of ze champignonburgers hebben liggen want na de eerste hap van deze champignonburger BLT was ik verkocht.

Een BLT oftewel Bacon Lettuce en Tomato-sandwich is op zich al een traktatie maar met nog een champignonburger met geitenkaas, honing, walnoten en tijm er bij een verslavend lekkere hap. Hoewel de champignonburger zelf wel geschikt is voor vegetariers, is deze BLT-burger dat niet. Je zou de bacon of spek voor een vegetarische variant kunnen vervangen door gekaramelisseerde uiringen: dat lijkt mij namelijk ook een erg lekkere combinatie. De champignonburger past in ieder geval goed binnen de trend dat ook niet vegetariers steeds minder vlees eten. Met een burger als deze lukt dat moeiteloos.

Champignonburger met spek, sla en tomaat

Champignonburgers met geitenkaas, honing, walnoten en tijm*
Plakjes ontbijtspek
Krulsla of botersla
Tomaat, in plakjes
Mayonaise
Mosterd
Broodjes

Bak de champignonburgers in circa vier minuten gaar en bruin. Bak enkele plakjes ontbijtspek of bacon knapperig en leg ze op een stuk keukenpapier tot gebruik. Snij een broodje overlangs door en smeer mayonaise op de onderste helft. Leg daarop wat sla, daarna de champignonburger, de plakjes spek en de tomaat. Smeer de snijkant van de bovenste helft van het broodje in met mosterd en dek hiermee de burger af. Eet smakelijk!

*van Koolen 1981. Dit produkt heb ik gekregen om uit te proberen. Ik heb geen verplichting om hierover een blog te schrijven noch word ik betaald om over deze burger te schrijven. Ik vind de champignonburger gewoon erg lekker.

Summary
recipe image
Recipe Name
Champignonburger BLT
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *