Makreel in pakketje van de bbq

makreel vis in een pakketje bbq

Het is een mooi zomerweekend en het einde van de zomervakantie is in zicht. Veel pakken dan nog even de auto om op de zaterdagochtend richting de Walcherse stranden te gaan. In de verte zie ik vanuit de huiskamer de autos op de snelweg langzaam rijden. Langs ons huis loopt een motorroute en groepen motorrijders komen om de 5 minuten voorbij ronken. Het wordt gezellig druk op het strand. Zo’n mooie zomerdag sluit je goed af met een barbecue. 

Een stevige vis, zoals makreel of forel, is goed in een visrooster op de barbecue te bereiden. Een andere manier is de vis in een pakketje met wat smaakmakers garen. Omdat makreel al een vet visje is, heb ik er geen kruidenboter of dergelijke aan het pakketje toegevoegd maar gewoon lekker simpel verpakt met wat citroen, ui en tomaat. Op de foto zie je overigens een horsmakreel. Deze is iets kleiner dan een gewone makreel maar heeft dezelfde smaak.

Makreel in pakketje van de bbq

1 (hors)makreel
1 citroen
1 tomaat
1 (rode) ui
peper
zout

Bestrooi de makreel met zout en peper. Snij de tomaat in plakjes. Pak ruim aluminiumfolie. Maak hier op een bedje van de plakjes tomaat en rode ui-ringen. Bestrooi met zout en peper. Leg de makreel op de tomaat en dek de makreel af met plakjes citroen. Vouw het pakketje goed dicht en leg op de hete bbq. De makreel is in ongeveer een kwartier tot twintig minuten gaar. Serveer met wat mayonaise en citroenpartjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
makreel in pakketje van de bbq
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.