Sandwich avocado, rookvlees en tomaat

Ik heb de laatste tijd een ontzettende trek in avocado’s. Avocado smaakt geweldig samen met gerookte zalm of met garnalen. En als je een beetje over hebt, is het heel lekker de volgende dag op een broodje. Een eenvoudig sandwich avocado-kalkoenfilet is al smullen tussen de middag. Deze sandwich rookvlees, avocado, tomaat en basilicum is daarnaast ook nog eens een feest voor het oog. Dat het nog winter is, is niet af te zien aan dit lunchbordje.

Met de pit van de avocado kan je een avocadoplant kweken. Ik ben daar twee weken geleden mee begonnen. Ik heb wel even nagevraagd bij iemand die het kan weten of zo’n plant wel in een Hollandse tuin kan groeien. In een container, op een beschutte, zonnige plek en ’s winters binnen, zou het moeten kunnen lukken. Het is wel de vraag of er ooit avocado’s aan zullen groeien maar volgens de kenner is het een decoratieve plant. Daarnaast blijft de plant ook in de winter groen. Ik ga ervoor. Wordt vervolgd.  

Sandwich avocado, rookvlees, tomaat en basilicum

2 sneetjes meergranenbrood
halve avocado
halve tomaat
3 a 4 plakken rookvlees
vers gemalen peper
3 blaadjes verse basilicum
mayonaise

Besmeer een boterham met mayonaise. Verdeel dan het rookvlees er over heen. Haal de schil van de halve avocado en snij in plakjes. Snij de tomaat in plakjes. Verdeel eerst de avocado over het rookvlees, dan een laagje tomaat en bestrooi met verse peper en snipper tot slot de basilicum over de tomaat. Leg de andere boterham er op en snij de boterhammen diagonaal doormidden.

De avocadopit met kontje in het water
Summary
recipe image
Recipe Name
sandwich avocado en rookvlees
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *