Guajillo salsa / nacho dipsaus

Vorig jaar zijn wij naar Amerika geweest. Eerst een kleine week New York en daarna Californië. Ik had geen hoge verwachtingen van het Amerikaanse eten. Het was af en toe inderdaad wel even slikken maar we hadden ook goede ervaringen. De New York pizza bleek helemaal niet slecht en zoete aardappelfrietjes met ranchsaus heb ik hier thuis ook nog wel eens op tafel gezet. Het eten in Mexicaanse restaurants was een openbaring: kleurrijk en een smaaksensatie. Zo anders dan bij ons.

Dus uit Amerika onder andere gedroogde Guajillo pepers meegenomen en een Mexicaans kookboek besteld met authentieke recepten. De Guajillo pepers maken een gerecht echt lekker. Je kan ze waarschijnlijk ook wel in Nederland ergens krijgen: mijn tip om alle Mexicaanse gerechten een upgrade te geven! Maak ook eens ingelegde rode uien: deze geven een gerecht kleur en pit.

Guajillo salsa

  • 1 blik gepelde tomaten (of 4 a 5 ontvelde tomaten)
  • 2 knoflook teentjes
  • halve ui of een sjalot
  • 2 gedroogde guajillo pepers
  • zout
  • verse peterselie of koriander
  • scheutje limoensap

Doe de pepers in kokendheet water en laat ze een half uur weken of maal ze gedroogd fijn in een kruiden/koffiemaler. Open het blik gepelde tomaten en vis er de tomaten uit. Leg deze op een snijplank. Doe de saus in een kom. Snijd de tomaten in fijne stukjes en voeg ze aan de saus toe. Snijd of pers twee teenjes knoflook bij de saus. Snijd de ui heel fijn en voeg toe. Snijd de geweekte pepers fijn en voeg toe. Maak verder op smaak met wat zout, verse peterselie of nog beter verse koriander en een scheutje limoensap.

Summary
recipe image
Recipe Name
Guajillo salsa
Published On
Preparation Time

Published by