Receptenindex

Vis

Voorgerechten

Mosselen, krukels
Gerookte mosselenamuse
Gekookte mosselen in paprika-knoflookbouillon
Gefrituurde mosselen met een krokant panko-korstje en wasabisaus
Mosselen met amandelcitroenkruim 
Krukels met sambal en ketjap

Oesters
Zeeuwse oesters met uienpuree
Oesters rockefeller
Oesters a la Venitienne
Oesters met citroenboter en peterselie van onder de grill 
Gegrilde oesters New Orleans
Gegratineerde oesters met cognac en dragon

Garnalen, kreeft & krabben
Hollandse garnalen met whiskycocktailsaus
Toast met garnalenboter
Krabbenbisque van strandkrabben uit de Oosterschelde
Canapés met garnalenboter en verse Oosterschelde garnaaltjes
Gekookte kreeft met hartige sabayon met bruiswijn en dragon
Amuse van avocado, gemarineerde citroenmozzarella en garnaaltjes 
Avocado met garnalen, limoen en gerookte paprikamayonaise 
Vlaamse garnalenkroket
Garnalen in dillesaus

Vis
Amuse van forelmousse met sinaasappelzeste en komkommergelei
Visragout met zeesla
Bretonse sardienensoep
Fish-cakes
Amuse van avocadocreme met gerookte zalm of garnalen
Preisoep met gerookte forelfilet
Braziliaanse zoute viskroketjes
Haringtartaar met wasabi, ui en rucola

Hoofdgerechten

Ansjovis
Tomatentaart met mozzarella en ansjovis

Garnalen
Pasta met zeekraal en garnalen
Mihoen met biefstuk en garnalen
Knoflookgarnalen in chilisaus
Hartige snijbiettaart met garnalen, feta en rozemarijn
Pasta met garnalen, verse erwtjes en citroenroom

Gerookte vis
Pasta met gerookte forel en courgette
Witte pizza met venkel en gerookte zalm

Kokkels
Pasta met kokkels

Kabeljauw
Kabeljauw met amandelsaus
Zalm en kabeljauw in een romige venkel en sambucasaus
Indiase kibbeling

Mosselen
Klassiek gekookte mosselen met mosselsaus
India Pale Ale mosselen
Pittige gebakken mosselen met kruidige salade
Mosselen op Normandische wijze met cider, room en appelen
Moules frites (mosselen met friet)
Mosselen met blauwe kaas en knoflook 
Gekookte mosselen met romige venkelsaus
Mosselen met pastis en crème fraîche
Mosselen met een prei en Parmezaanse kaassaus
Mosselen met vers bereide bearnaisesaus

Pijlinkvis
Gemarineerde en geroosterde pijlinktvisjes
Portugese gevulde en gegrilde pijlinktvisjes
Gegrilde pijlinktvis met een olijven – visvulling

Sardines
Sardines van de barbecue met gegrilde citroen en Spaanse peper

Schar
Oosterschelde schar met citroen-knoflookboter

Schol
Scholfilet in een romige spinaziesaus

Tonijn
Salade met verse tonijn en artisjok

Vis (diverse)
Visburger met chilicitroenmayonaise
Visragout met zeesla
Smakelijke visschotel uit de magnetron
Romig vispotje
Indiase gefrituurde vis in een krokant korstje
Orientaalse visburger met tahinsaus en zoetzure komkommer 
Asperges met zeevruchten en hollandaisesaus

Zalm
Asperges met blauwe kaassaus en gepocheerde zalm
Pasta met gerookte zalm en romige wodka-tomatensaus

Zeebaars
Zeebaarsfilet met roergebakken zeekraal, gekonfijte tomaatjes en citroenmelissemayonaise
Zeebaars met witte wijn en citroensaus

Lunch

Broodje bakkeljauw
Fishcakes
Gordon Ramsay’s sandwich van roggebrood met gerookte zalm en roomkaas
Broodje warme mosselen met mosterd en citroen
Omelet met verse oesters 
Wilde oesterclubsandwich 
Gerookte forelsalade voor op brood
Salade met gerookte zalm, krokante spekjes en blauwe kaasdressing
Mosselsalade met saffraanmayonaise en jalapenopeper 

 Vlees

Voorgerechten

Cajun-kipspiesjes
Oosterse tomatensoep met kipfilet
Oudhollandse groentesoep met balletjes
Geroosterde paprika-tomatensoep met kip en harissa
Rode linzen snert
Fazantensoep

Hoofdgerechten

Rundvlees

Biefstuk/entrecote
Boeuf Stroganoff
Mihoen met biefstuk en garnalen
Entrecote met portsaus en Blue Stilton
Biefstuk met vlierbessen-bramen-wijnsaus
Gordon Ramsay’s beef wellington

Biefreepjes/bieflapjes
Chinese mie met biefreepjes en uisliertjes
Pittige noedels met biefreepjes en oestersaus

Burgers
Herefordburgers met dronken paddenstoelen en gekaramelisseerde uien
Burger van tartaar met chinese roerbakgroenten
Libanese kofte burgers van de grill
Brooklyn chiliburgers met Smoky barbecuesaus
Malse hamburger van gehakt met courgette
Bourgogne burger
Real Creole burger
Sonja burger
Big Trek burger: burger met zelfgemaakte hamburgersaus
De elegante burger met tuinkruidensaus
Samuraiburger  
Texaanse jalapenoburger 
Hamburger met rode coleslaw en cheddar 
Dominicaanse chimiburger

Gehakt
Cottagepie
Taco’s met salsa cruda
Gehaktbal kiekeboe
Couscous met vijf groenten en gehaktballetjes uit de tajine
Aubergine & gehaktbrood
Lasagne met blauwschimmelkaas uit de slowcooker
Toscaans gehaktbrood met spek en Parmezaanse kaas met een tartaar van tomaat en basilicum en een lauwwarme bonen/venkelsalade
Indiaas gekruide gehaktballetjes met linzensaus en krokante aardappellinten
Pittige rundvlees enchilada’s met guacamole
Deense gehaktballetjes met waterkers, mosterd en dille
Zomers gevuld brood

Kalfsvlees
Kalfsschnitzels met citroensaus

Ossenstaart
In rode wijn gestoofde ossenstaart

Stoofvlees
Wijk aan Duinse hachee uit de slowcooker
Larousse’s vlaamse stoverij
Ossobuco alla milanese
Sucade met knolselderij-aardappelpuree en gegrilde pompoen
Stoofvlees met abdijbier
Stoofvlees uit de Camarque
Stoofvlees met Guinness (Irish stew)
Surinaamse bruine bonen met rijst (B.B. met R)
Traditioneel gekruid stoofvlees
Spaetzle met goulash
Stoverij met blond bier en mosterd
Runderstoofpot met Rodenbach 
Tex mex stoofpot 
Maleisische rendang

Tartaar
Tartaartjes met gepocheerd ei, verse erwten, jonge courgettes, nieuwe aardappelen en citroentijmjus

Kip/kalkoen

Jamie Olivers pasta pesto met pittige rozemarijnkip
Goulash-kipje uit de slowcooker
Ceasar salad met gerookte kip en chilicroutons
Thee gerookte kipfilets met aardappel-tomatengratin
Mulligatawny
Waldorfsalade met warm gerookte kipfilet
Kipschnitzel met creamcracker-kruidenkorst
Pastasalade met kip en peterseliepesto
Julia Child’s geroosterde citroenkip
Slowcooked kippetje met ingelegde citroen en verse kruiden 
Kalkoenfilet op Normandische wijze 
Floyd’s salade met sesamkip, kastanjechampignons en paksoi 
Ovenschotel met witlof, snijbiet, kipfilet en salie
Gratin van kip en broccoli in citroenroomsaus
Gestoomde knoflookkip met dragon-courgetteroomsaus
Kipfilet met een knapperig korstje uit de oven
Pittige kipcurry “Kapitan”

Varkensvlees

Indonesische gehaktballetjes in zoete ketjapsaus
Topclass-sate
Zeeuwse rijsttafel
Hartige broodtaart met spek en ui
Truckerballen uit de jus
Colcannon: ierse stamppot
Zuurkoolschotel met rookworst
Varkenslapjes met mosterd-sherrysaus en venkel
Witlofschotel met pancetta, pruimtomaatjes en pecorino
Aspergeragout met ham
Spareribs met gerookte paprika en bier 
Cemita burger (burger met schnitzel, avocado en pittige saus)
Posh kebab van Jamie Oliver
Zeeuws spek/ zacht gegaarde varkensbuik 
Varkensmedaillons met krieksaus
Pasta met rode kool en verse worst

Wild

Gebardeerde fazant “Smitane” uit de slowcooker
Gerookte eendenborstfilet met risotto en rucola
Langzaam gegaarde wilde ganzenborstfilets met zuurkool
Hazenpeper met verse veenbessen
Hazenrugfilet met cognac-pepersaus
Warm gerookte eendenborst met Oosterse linzenstoverij
Hazenrugfilet met rode wijn-mosterdsaus
Fazantensoep
Salade met gerookte ganzenborst, vijgen en sinaasappeldressing
Hazenrug met paddenstoelen en madeirasaus
Wildkroket

Lunch
Clubsandwich met gerookte kipfilet en krokant gebakken spek
Sandwich rookvlees met ei
Broodje rauwe ham, ei en erwtenscheuten
Broodje kipsalade met peterseliepesto
Wrap met kruidenkwark en rosbief
Sandwich avocadosalsa en rosbief
Broodje met spread van verse erwten en gerookte kalkoenfilet
Broodje met filet americain en avocado