Cashew curry met broccoli

Een simpele cashew curry met broccoli. Het is een veganistisch recept. Deze curry is heerlijk met nog een stevige beet van de cashews en een romige kruidige saus. De saus zie je niet op de foto want die is naar de bodem gezakt van het bord, maar er is genoeg saus voor de rijst. Wij aten er verder nog pappadums bij met mangochutney. Je kan de curry natuurlijk ook met brood eten in plaats van rijst.

Het recept komt van een Sri-Lankaanse blogster*. Ik was op zoek naar een Sri-Lankaanse pecan-curry. De Sri-Lankaanse curry-kruiden heb ik nog in de kast staan: gedoneerd door iemand die de meest fantastische curry’s op tafel tovert. Dit is echter een versimpelde versie van de pecancurry zonder deze currykruiden en toch verrassend vol smaak. In plaats van de broccoli kan je ook (diepvries)erwten nemen, dat scheelt nog meer in tijd. De broccoli wordt namelijk even voorgekookt.

Cashew curry met broccoli

  • 150 a 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 stronk broccoli
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 3 cm verse gember (geraspt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 knoflooktenen (fijn gesneden)
  • Verse koriander of peterselie

Snij de broccoli in kleine roosje en kook ze in circa 4 minuten voor. Spoel ze daarna koud af. Doe in scheut olie in een pan. Fruit hierin de ui aan. Voeg daarna de knoflook en gember toe en bak dit nog even door. Bak hierna de tomatenpuree even mee en voeg daarna de kokosmelk en bouillon toe. Maak op smaak met de kurkuma, korianderpoeder, en gerookte paprikapoeder. Voeg tenslotte de cashewnoten toe en laat zo’n 20 minuten zacht pruttelen. Voeg dan nog de broccoli toe en kook nog even mee. Serveer met verse koriander of peterselie.

* https://savoryspin.com

Published by