Bramen cobbler / warm bramentoetje uit de oven

warm bramentoetje

Een cobbler ? Ik had er nog nooit van gehoord of over gelezen. Ik kwam het recept tegen toen ik op zoek was naar een idee voor een toetje met bramen. Het is een typisch Amerikaans toetje. Het heeft een krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant. De cobbler is eenvoudig te maken. De Amerikanen serveren het met roomijs of met slagroom maar dat vind ik zelf wat veel van het goede: het toetje zit al bomvol suiker en is erg machtig.

De bramen in deze cobbler komen van onze buurman. De buurman heeft een bramenwildernis aan de achterkant van zijn perceel. De struiken zijn tot metershoog gegroeid en er komen zeer veel bramen aan. Dit jaar zijn ze erg vroeg al aan het rijpen. Bij bramen denk je toch meestal aan de herfst. Met een flinke kop eerste bramen van het seizoen kan je in ieder geval al smullen van deze:

Bramen cobbler

Voor 4 personen:*

30 gram boter, gesmolten
80 gram kristalsuiker + 1 eetlepel suiker
70 gram bloem
1 tl bakpoeder
120 ml melk
1 cup bramen = 1 grote koffiemok vol bramen
evt . vanilleijs of slagroom

Oven voorverwarmen op 180 C. Beboter een kleine bakvorm. Meng in een kom de 80 gram suiker, bloem, bakpoeder en melk. Vermeng dit met de gesmolten boter. Was de bramen en droog ze. Giet het deeg in de bakvorm en verdeel de bramen hierover. Bestrooi met de eetlepel suiker. Bak in ongeveer drie kwartier bruin.

Serveer eventueel met ijs of slagroom.

* Voor meer personen verdubbel je de hoeveelheid en bak je in een grote vorm de cobbler in een uur bruin en gaar. 

Bron:  http://www.foodnetwork.com/recipes/ree-drummond/blackberry-cobbler-recipe.html