Pain de mer (zeebrood)

De smaak van de zilte zee: “Pain de Mer” oftewel Zeebrood. Onze bakker verkoopt nu ook dit brood. Er zijn verschillende varianten, donker en licht, gevuld en ongevuld. Het is een natuurdesembrood, bereid met gezuiverd, zilt water uit de Oosterschelde. Het hoeft daarom nauwelijks gezouten te worden en daarom alleen al veel gezonder.

Natuurlijk moest ik dat proeven. Mijn vader had gisteren mosselen in Yerseke gekocht voor een etentje met kennissen. Ik vertelde hem dat ik bij de bakker een bord met “Nieuw: Pain de Mer” had gezien. Zou zo’n broodje niet lekker zijn bij de mosselen?. Dus allebei een broodje. En ik vanavond ook aan de mosselen. Maar dan heel gewoontjes uit de plaatselijke super.

Maar zo lang konden wij niet wachten met het proeven van het (lichte) broodje. Het eerste dat je proeft, is het lichtzurige van het desem. Ik vind dat persoonlijk erg lekker en koop regelmatig een zuurdesembroodje. Daarna geprobeerd om het ziltige van het zeewater te proeven. Het is dat je weet dat het met zeewater is gemaakt. Een lekker gezond broodje. Nu nog de andere (gevulde) varianten gaan proberen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *