Romige knolraapsoep met mosterd

raapjes mosterd soep

De mosterd in deze soep komt van een Zeeuwse mosterdmakerij, de Vospit. Deze maakt zeekraal-mosterd, mosterd met Peelander dubbel abdijbier en nog veel meer andere soorten mosterd. Ik heb nu de mosterd met Peelanderbier gebruikt. Peelander (vertaald: wortel-lander) verwijst naar Noord-Beveland. Waar de brouwer vandaan komt. Het is een lichtzoete mosterd. Heel apart.

Het smaakt heel goed samen met de rapen en de rozemarijn in dit soepje. Een lekker hollands lunch-soepje. De soep is overigens romig zonder iets van room te hebben gebruikt.

Hollandse raapsoep met mosterd

Voor 4 personen:

3 geschilde en in blokjes gesneden rapen (klein)
2 theelepels mosterd (met peelander bier)
2 theelepels gedroogde rozemarijn
1 liter kippenbouillon
1 eetlepel boter
peper
verse bieslook

Schil en snij de hollandse raapjes (meiraapjes) in blokjes en bak deze 5 minuutjes in de boter. Bestrooi de blokjes met peper en rozemarijn. Voeg een liter kippenbouillon toe en laat nog 10 minuten doorkoken. Voeg de mosterd toe en pureer de soep. Serveer eventueel met wat gesnipperde sprietjes bieslook.

Summary
recipe image
Recipe Name
Knolraapsoep met mosterd
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *