De pasta is met brokjes verse schapenkaas bestrooid. Deze verse schapenkaas lijkt een beetje op feta, maar is nog iets zachter van structuur en van smaak. Schapenkaas schijnt heel erg gezond te zijn. Veel vitaminen en mineralen. Het is gelukkig steeds makkelijker te verkrijgen. Op de markt en in Zeeland bij diverse verkooppunten aan de boerderij.
Een lekker en gezond bord met pasta:
Pasta met gegrilde aubergine en verse schapenkaas
Voor 4 personen:
half pak penne-pasta
1 aubergine
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 rood chili-pepertje
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel gedroogde oregano of eetlepel verse oregano
olijfolie
zout, peper
1 ons verse Hollandse schapenkaas of feta
Snij de aubergine in de lengte door in 5 plakken. Besmeer beide kanten met olie en bestrooi met peper. Rooster de aubergine op de grillpan, een paar minuten per kant, af en toe even verplaatsen. Of in z’n geheel in de oven: zo’n 30 minuten. Doe ondertussen de pasta in kokend water en laat zo’n 10-12 minuten koken.
Snipper daarna de ui en knoflook. Ontdoe chilipeper van zaadjes en snij in kleine stukjes. Bak eerst de ui in wat olie, doe er daarna de knoflook en chili bij. Na een minuutje kan de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij en de gedroogde oregano. Snij de geroosterde aubergine in blokjes en doe deze bij de saus. Giet de pasta af en roer deze door de saus. Schep de pasta op een bord en brokkel daar wat stukjes van de schapenkaas over heen.
Published by