Ja, Sonja staat voor Sonja Bakker: de diëtiste die heel Nederland aan de eierkoek heeft gekregen. Ik weet niet of en uit welk boek het recept komt. Ik heb het recept namelijk enkele jaren geleden van iemand gekregen.
Ik maak de burger regelmatig. Hij is namelijk naast mager en gezond, gewoon lekker. Mager vanwege het tartaartje in plaats van de hamburger. Scheelt weer zo’n 100 calorieën. En gezond, want het tartaartje wordt bedolven onder Chinese roerbakgroenten. Het lepeltje cocktailsaus is voor de lekker. Je zou nog calorieën kunnen besparen door de cocktailsaus zelf te maken, met slasaus en ketchup als basis. Hoe mager en gezond ook, het belangrijkste is dat deze burger goed smaakt.
Ik maak de burger overigens zelf iets pittiger met nog een scheutje tabasco.
De Sonja-burger
Per burger:
Zacht wit of bruin broodje
1 tartaartje
kwart pak Chinese roerbakgroenten
1 eetlepel cocktailsaus
zout en peper
evt. een paar druppel tabasco
Bestrooi het tartaartje met zout en peper en bak het in zo’n 6 tot 8 minuten op half vuur rosé. Roerbak ondertussen de Chinese groenten enkele minuten. Kruid ze met zout en peper. Schep het tartaartje op de onderste helft van het broodje. Schep hier de roerbakgroenten over heen. Maak de burger compleet met een lepel cocktailsaus en leg er de bovenste helft van het broodje op.
Published by