Gekookte mosselen in paprika-knoflookbouillon

el bulli gekookte mosselen

Dit is een recept van El Bulli’s topchef Ferran Adria, uit het boek Thuis koken. Dit boek staat vol met eenvoudige recepten, uitgebreid beschreven met veel kookfoto’s. Dit recept voor gekookte mosselen is zo eenvoudig dat het wel briljant moest gaan smaken.

Er zijn nog twee andere recepten waarvan ik sta te popelen om ze uit te proberen: zalm met linzen en watermeloen met hoestbonbon. Dat laatste verzin ik echt niet. Je moet de watermeloen eerst marineren in een siroopje en dan bestrooien met tot gruis geslagen hoestbonbons. Helaas zal ik nog een tijdje moeten wachten tot er weer watermeloenen in de winkel liggen.

Hoe waren de mosselen ?. Het was een lekker voorgerechtje. We hebben de mosselen samen gegeten met stokbrood en kruidenboter. Een paar mosselen, een lepeltje van de bouillon, soms even dopen met het stokbrood. Het had wel nog wel ietsje pittiger gemogen naar onze smaak. 

Gekookte mosselen in paprika-knoflookbouillon

Voor 6 personen:

1,5 kilo mosselen
3 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
3 tl bloem
450 ml water
1 1/2 el peterselie.

Doe de olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde knoflookteentjes. Roer er de paprikapoeder door en bak even aan. Roer dan de bloem door het mengsel en daarna het water onder voortdurend roeren. Maak er een mooie gladde saus van.

Controleer de mosselen. Gooi de kapotte weg. Tik even op de mosselen die open staan. Als ze niet iets sluiten, gooi ze dan ook weg. Doe alle mosselen in de saus en kook ongeveer 5 minuten tot ze open gaan staan. Bestrooi voor het serveren met fijn gesneden peterselie. Serveer met stokbrood, mosselbrood of Pain de mer.

Tip: serveer er nog zelfgemaakte kruidenboter bij, met mediteraanse kruiden. Bijvoorbeeld: de boter even op de ontdooistand zacht laten worden en daar de kruidenmix Rose & Mary van de Xenos doorroeren.

Published by

One thought on “Gekookte mosselen in paprika-knoflookbouillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *