Kir Imperial

champagne zwarte bessen likeur

Jarig!, en daar moet op gedronken worden…. Met een feestelijk drankje: champagne met een scheutje Zeeuwse zwarte-bessendrank. Deze Zeeuwse zwarte-bessendrank uit het Zuid-Bevelandse Nieuwdorp, is minder zoet dan cassissiroop of crème de cassis. Daarom is het een uitstekend alternatief voor droge wijn/champagne liefhebbers, die toch een keer zin hebben in een feestelijke roze Kir.

Er zijn volgens de Wikipedea verschillende soorten Kir-cocktails. De gewone Kir is een cocktail gemaakt van Bourgondische witte wijn met crème de cassis. Bij de Kir Royale wordt de witte wijn vervangen door een bruiswijn (crémant de bourgogne). Een Kir Imperial is vervolgens weer met champagne. En als je de crème de cassis vervangt door Blue curaçao heb je een Kir Bleu.

Kir Imperial

Vul een champagneglas eerst met een scheut zwarte bessendrank of crème de cassis, tot zo’n 2 centimeter hoogte. Vul daarna bij met champagne (brut).

Summary
recipe image
Recipe Name
kir imperial
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *