In sojasaus gemarineerde eieren

sojasaus eieren

Dit is bijna food-art. Het lijkt namelijk of dit eitje een bruine schaal heeft maar in feite is het een gepeld ei dat door een warm (Japans) sojasausbadje heeft gerold. Waardoor het een prachtig hazelnootkleurig jasje heeft gekregen. Zo’n eitje schijnt in Japan als snackje te worden meegenomen. Daar kan ik mij na het eten hiervan wel iets bij voorstellen. Wij hebben het als een bijgerechtje bij de mie gegeten.

Ik zag het idee op een Amerikaanse website, met een link naar een website met Aziatische gerechten. Het staat al een paar maanden in mijn favorietenlijstje en nu eindelijk een keer gemaakt. Het bereiden is snel en simpel en het resultaat is een verrassend mooi eitje dat lekker naar zoutige soja smaakt. Met een likje chilisaus er op, is dit een echte traktatie.

In sojasaus gemarineerde eieren

eieren
sojasaus (de Japanse zoals kikkoman, geen ketjap!)

Kook de eieren medium gaar, niet geheel hard koken (= ca. 6 minuten vanaf het moment dat het water gaat koken of gebruik een kookei). Doe ze als ze klaar zijn in een kommetje met koud water en pel ze als ze voldoende zijn afgekoeld. Zet een pan op het vuur en bedek de bodem met de (zoute) sojasaus. Als de saus gaat bruisen, doe dan de eieren in de pan. Zet het vuur zachter en laat de eieren door de sojasaus rollen. Stop als ze voldoende bruin zijn of als de sojasaus te stroperig gaat worden (na ca. 5 minuten). Geen zout meer op de eieren doen, want ze zijn door de sojasaus al zout genoeg geworden. Lekker met nog een likje chilisaus/sambal op het eigeel.

Summary
recipe image
Recipe Name
in sojasaus gemarineerde eieren
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “In sojasaus gemarineerde eieren

  1. Het ziet er fantastisch uit, maar het belangrijkste is dat het ook erg lekker is (en simpel klaar te maken maar dat hoef je niet te vermelden bij het opdienen van deze eieren)…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *