Chinese mie met runderreepjes en uisliertjes, geserveerd met in sojasaus gemarineerd ei |
Dus de bieflappen uit de vriezer gehaald en gezocht naar een voor mij verrassend recept. Maar ook een recept waar ik niet meer de deur voor uit moest voor extra ingrediënten. Ik ben uitgekomen bij de digitale kookboeken van Astrid Veltman. Hier uit het volgende aan te bevelen recept gemaakt:
Chinese mie met roergebakken runderreepjes en ui
3 uien
500 gr bieflappen
1/2 theelepel zout
2 theelepels suiker
peper
4 theelepels maïzena
2 eetlepels sojasaus (kikkoman)
2 eetlepels droge sherry
1/2 blokje kippenbouillon
4 eetlepels olie
2 tl gehakte stukjes verse gember
1 pak Chinese mie/eiermie
Snij de uien in zeer dunne schijfjes en de bieflappen in smalle plakjes van 3 mm. Om de bieflappen goed te kunnen snijden, zou je ze een uurtje in de vriezer kunnen leggen: half bevroren kun je er mooie plakjes van snijden. Besprenkel de reepjes met zout, peper, suiker en de helft van de maïzena en wrijf dit in het vlees. Voeg de sojasaus en de helft van de sherry toe en marineer 15 minuten. Vermeng de resterende maïzena en het bouillonblokje met 3 eetlepels water en de rest van de sherry.
Maak de mie klaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de helft van de olie, voeg de uien en gember toe en roerbak op een hoog vuur 3 minuten.
Haal ze uit de pan.Doe de resterende olie in de pan, verhit die en voeg het vlees met de marinade toe.
Roerbak 1 1/2 minuut. Doe de uien erbij en roerbak 1 1/2 minuut. Voeg het maïzenamengsel toe, roerbak 15 seconden en dien onmiddellijk op.
Bron: De kookhoek van Astrid, onder: Chinese recepten, van Astrid Veltman
Published by