visschotel uit magnetron met groente en kaas

vis magnetron

Snel, makkelijk en smakelijk, deze visschotel uit de magnetron. Door het bedje van Italiaanse groenten met wijn en het afdeklaagje van tomaat en kaas blijft de vis lekker sappig. Even de schotel opbouwen en na 11 minuten in de magnetron is het aanschuiven.  A kid can do the wash! (sorry, vandaag ging het in de media de hele dag over het slechte Engels van Nederlanders – lees: ministers etc).

Snelle visschotel met groente en kaas uit de magnetron

4 ons visfilet (witvis zoals kabeljauw, koolvis etc)
1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (zoals courgette, broccoli en prei/ui)
2 tomaten
1 glas witte wijn (ca 1 dl)
roomboter (ca 15 gram)
1 ons geraspte kaas
olijfolie
viskruiden of bijvoorbeeld dille, zout en peper

Laat bij diepvriesvis de vis eerst ontdooien. Indien grove stukken wortel in de roerbakgroenten, haal deze er uit (want wordt niet gaar binnen de tijd). Roerbak eerst 5 minuten de groenten. Kruid met zout en peper. Doe ze dan in de ingevette magnetronschotel. Giet de wijn over de groente. Verdeel hier de visfilet over. Strooi viskruiden of bijvoorbeeld zout, peper en wat dille over de vis. Snij de boter in flinterdunne plakjes en verdeel deze over de stukjes vis. Je hoeft niet alles te bedekken. Snij dan de tomaat in flinterdunne plakjes en bedek hiermee de volledig bovenkant. Bestrooi de tomaat met zout en peper. Eindig met een laagje geraspte kaas (dikte naar smaak). Plaats dan de magnetronschotel in de magnetron, 600 W, 11 minuten. Laat nog even 1 minuut nagaren.

Printen: scroll naar de onderkant van de site.

Summary
recipe image
Recipe Name
Snelle visschotel met groente en kaas uit magnetron
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *