Humus met harissa

hoemoes harissa
Eén van mijn favoriete kant en klare hoemoesvarianten is de pittige hoemoes. Deze heeft een soort peperpasta in  het midden. Nadat mijn andere favoriet, de hoemoes met koriander en limoen op was, ben ik weer eens zelf aan de slag gegaan. Eerst heb ik gewone hoemoes (met tahin) gemaakt. Daarvan heb ik de helft in een plastic bekertje gedaan en die is de vriezer ingegaan. Je kunt namelijk hoemoes heel goed invriezen.

De andere helft heb ik verder op smaak gebracht met behoorlijk wat harissa, de rode gekruide peperpasta. Deze heb ik door de bovenste laag heen gemengd, zodat als ik eens wat minder pittig wil wat meer van de onderste laag kan meescheppen. En vice-versa. De bakjes van de kant en klare hoemoes houden zich overigens heel goed in de wasmachine, dus bewaren voor de zelfgemaakte hoemoes!

Humus met harissa

1 blikje kikkererwten van Bonduelle (265 gr uitgelekt)
2 eetlepels tahin
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel citroensap
snufje gemalen komijn
zout
1 a 2 theelepels harissa (voor de helft van de hoemoes)

Doe een eetlepel tahin, een eetlepel olijfolie en het gepelde teentje knoflook in de keukenmachine en mix dit even. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en de rest van de tahin, olijfolie, citroensap en snuf komijn en zout toe. Meng dit goed met de keukenmachine. Vul een plastic bekertje met hoemoes en dek af met keukenfolie. Dit kan in de vriezer. Doe de rest van de hoemoes in een bakje en vermeng de harissa (1 theelepel is pittig, 2 zeer pittig) door de bovenste laag van de hoemoes.

Printen: scroll naar de onderkant van de site.

Summary
recipe image
Recipe Name
humus met harissa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *