Salade van spaghettipompoen met verse tuinkruiden

salade spaghettipompoen

De meeste kruiden uit mijn kruidentuin hebben de eerste vriesperiode overleefd. De peterselie, oregano, tijm en selderij zien er groen en fris uit, alsof de lente begonnen is. De bieslook heeft wel een gevoelige klap gehad maar houdt nog enkele grasgroene sprietjes staande. Met veel van deze kruiden vandaag de spaghettipompoensalade gemaakt.

Je kunt deze salade naar wens kruiden. Als je de salade bijvoorbeeld bij de couscous wilt eten: verse peterselie, munt en koriander. Ik heb er nu een mediteraans tintje aan gegeven met verse peterselie, oregano, bieslook en tijm. Een aanrader voor de overgebleven, al gekookte spaghettipompoen. 

Spaghettipompoensalade met verse kruiden

Twee kopjes gekookt vruchtvlees van de spaghettipompoen
2 theelepels citroensap
2 a 3 theelepels olijfolie
3 eetlepels gesnipperde verse peterselie
1 eetlepel gesnipperde verse bieslook
2 theelepels gesnipperde verse oreganoblaadjes
enkele gesnipperde blaadjes gesnipperde verse tijm
1/2 (rode) ui, zeer fijn gesnipperd
zwarte peper
zout

Meng de al gekookte en afgekoelde spaghettipompoen met de citroensap, olie en verse kruiden. Bestrooi royaal met zwarte peper en voeg zout naar smaak toe. Zet de salade minimaal een uur nog in de koelkast voor het te serveren.

Summary
recipe image
Recipe Name
salade van spaghettipompoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *