Hartige taart van spaghettipompoen met roquefort, walnoot en appel

hartige taart spaghettipompoen
Wat te doen met een spaghettipompoen. Ik had hem in een opwelling meegenomen van kwekerij De Zoete Kers. Ik kreeg nog een recept mee voor de bereiding. Het vruchtvlees werd in het recept (letterlijk) als spaghetti gebruikt en gegeten met een gehakt-tomatensaus. De gedachte hieraan deed mij niet watertanden. Ik heb toch het liefst spaghetti met een stevige beet.  
Op het internet ook al veel recepten waarin het spaghetti-achtige vruchtvlees als een soort pasta diende. De foto’s deden mij niet plezierig aan: een soppige brei met klontachtige substantie bedekt. De spaghettipompoen bleef daarom een paar maanden in huis liggen. Tot ik wist wat ik ermee wilde: een hartige taart van spaghettipompoen met roquefort. Want de combi van pompoen met blauwschimmelkaas had ik al googlend wel in mijn achterhoofd opgeslagen. Ik heb verder nog wat dunne schijfjes appel gebruikt als friszoetige tegenhanger voor de roquefort en wat walnoten over het taartmengsel gekruimeld voor een knapperig elementje.  Lekker.

Hartige taart van spaghettipompoen met roquefort, appel en walnoten

Voor 4 personen:
halve spaghettipompoen
2 eieren
scheut melk
1 tl gedroogde salie
1 tl zout, peper
30 gram roquefort

5 walnoten
halve appel
3 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel

Snij de spaghettipompoen over de lengte doormidden. Schep de zaadjes er uit. Leg een helft met het vruchtvlees naar beneden in een ovenschotel en zet hier een laagje water van 1 a 2 centimeter in. Prik wat gaatjes in de schil. Plaats in een voorverwarmde oven (180C) en laat 30 minuten bakken. Controleer of het vruchtvlees gaar is door in de schil te prikken. Gaat dit makkelijk, dan kun je de pompoen uit de oven halen.

Trek met een vork het vruchtvlees los van de schil en doe deze in een mengkom. Klop in een andere kom 2 eieren los met een scheutje melk en kruid met zout, peper en salie. Meng dit door de pompoensliertjes.

Bekleed een middelgrote of 2 kleine ingevette bakvormen met dun uitgerold bladerdeeg. Strooi over de bodem wat paneermeel en doe dan het pompoenmengsel in de vorm(-en). Snij een halve appel in flinterdunne schijfjes en verspreid deze over de bovenkant. Doe dit hetzelfde met de verkruimelde roquefort (of andere blauwschimmelkaas als gorgonzola of blue stilton) en de in stukjes geknepen walnoten. Zet 25 tot 30 minuten in een oven van 180 C.

Summary
recipe image
Recipe Name
hartige taart met spaghettipompoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *