Kip uit de romertopf met ananas

Dit recept is van oorsprong een römertopf-gerecht. De römertopf is een ovenpot van klei. Deze moet je eerst een tijdje weken in water, daarna kan je het zonder in te vetten vullen met alle ingrediënten en in de oven zetten. Een soort voorloper van de slowcooker. Het oorspronkelijke recept is door mijn moeder iets aangepast. Ik maak het (op verzoek) regelmatig. De kunst is om het zo te koken zoals het door mijn moeder op tafel werd gezet.
 
Je kan ook dit gerecht in de slowcooker klaar maken. De kip wordt dan ook super mals.

Kip uit de romertopf met mexicaanse groente en ananas

1 kilo kippendijen of andere kipdelen
1 dl wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blikje ananas op sap
1 kopje Mexicaanse groenten (diepvries of potje)=
   mix van mais, doperwtjes, paprika
2 eetlepels kerrie masala
1 eetlepel citroensap
1 tl milde paprikapoeder
zout, peper

Optioneel: een rood (gedroogd) pepertje, 1 ons spekrepen.

Wrijf de kippendijen of andere kipdelen zoals drumsticks in met kerrie masala (ongeveer de helft van de aangegeven kerrie voor nodig). Bestrooi met nog een beetje zout en leg de kip in de slowcooker. Maak een sausje van de wijn, tomatenpuree, 1 eetlepel kerrie masala, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel paprikapoeder. Maak dit op smaak met zout en peper. Sprenkel over en tussen de kip. Optioneel: wikkel de kipdelen in spekrepen (= erg lekker) en leg een rood pepertje tussen de kip. Zet de slowcooker op hoog (90 C) en laat 4 uur stoven of zet de romertopf in een koude oven en zet de temperatuur op 180C, en gaar het in anderhalf uur. Doe na twee uur (slowcooker) of na een uur (romertopf) de ananas in stukjes er bij en de Mexicaanse groenten.   Serveer de kip en de saus met ananas en Mexicaanse groenten samen met rijst.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip uit de romertopf met ananas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Kip uit de romertopf met ananas

  1. Romertopf-recept: Kipkluifjesinwrijven met kerrie en omwikkelen met ontbijtspek en deze gaan dan als eerste in de romertopf. Dan wordt het sausje er over gegoten. De romertopf gaat in de koude oven. De temperatuur op 180 Celcius instellen en na 40 minuten de ananas en mexicaanse groente erbij. Hierna nog 10 a 15 minuten laten doorgaren. Kippendijen duren langer, zie hierboven,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *