Kip uit de romertopf met mexicaanse groente en ananas
1 kilo kippendijen of andere kipdelen en evt 1 ons dun gesneden ontbijtspek
1 dl wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blikje ananas op sap
1 kopje Mexicaanse groenten (diepvries of potje)=
mix van mais, doperwtjes, paprika
2 eetlepels kerrie masala
1 eetlepel citroensap
1 tl milde paprikapoeder
zout, peper
Optioneel: een rood (gedroogd) pepertje, 1 ons spekrepen.
Wrijf de kippendijen of andere kipdelen zoals drumsticks in met kerrie masala (ongeveer de helft van de aangegeven kerrie voor nodig). Bestrooi met nog een beetje zout. Omwikkel ze met het dungesneden spek en leg de kip in de romertopf of slowcooker. Maak een sausje van de wijn, tomatenpuree, 1 eetlepel kerrie masala, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel paprikapoeder. Maak dit op smaak met zout en peper. Sprenkel over en tussen de kip. Zet de slowcooker op hoog (90 C) en laat 4 uur stoven of zet de romertopf in een koude oven en zet de temperatuur op 180C, en gaar het in anderhalf uur. Doe na twee uur (slowcooker) of na een uur (romertopf) de ananas in stukjes er bij en de Mexicaanse groenten. Serveer de kip en de saus met ananas en Mexicaanse groenten samen met rijst.
Romertopf-recept: Kipkluifjesinwrijven met kerrie en omwikkelen met ontbijtspek en deze gaan dan als eerste in de romertopf. Dan wordt het sausje er over gegoten. De romertopf gaat in de koude oven. De temperatuur op 180 Celcius instellen en na 40 minuten de ananas en mexicaanse groente erbij. Hierna nog 10 a 15 minuten laten doorgaren. Kippendijen duren langer, zie hierboven,
Kun je mij vertellen hoe ik dit gerecht in de römertopf moet maken ,volgorde en ovenstand ? dank je wel !!