Komkommersalade met blauwe kaas en geroosterde amandelen

De amandelvruchten in juni
Onze amandelbomen waren prachtig in het voorjaar. Takken vol met zachtroze bloesem. Met een blauwe lucht op de achtergrond was het net of je keek naar een Oosters schilderij. Ondertussen is de bloesem verdwenen en zijn er lichtgroene donzige vruchten voor in de plaats gekomen. Als je deze vruchten openbreekt zie je de amandelen al in wording.
Vorig jaar was de oogst van amandelen niet zo groot. Ongeveer een kwart van het jaar daarvoor. De amandelen zelf waren wel weer wat groter. Het ziet er voor dit jaar beter uit. Inmiddels heb ik ook een goede notenkraker gevonden voor de amandelen. Het is een soort trechtervormige kraker, ook geschikt voor hazelnoten en dergelijke. Daarvoor zat ik de klunzen met een draadknipper. Ik heb met mijn nieuwe kraker gelijk een voorraadje van de vorige oogst gekraakt en daarmee deze lekkere salade gemaakt.

Komkommersalade met yoghurtdressing, blauwe kaas en geroosterde amandelen

komkommer blauwe kaas amandel

1 komkommer
50 gram blauwe kaas
1 ons amandelen in schil of walnoten
1 1/2 tl heet water
1/2 tl zout
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
zout, peper
3 takjes verse tijm of 1/2 tl gedroogde tijm
1 takje verse rozemarijn of 1/2 tl gedroogde
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Meng het hete water met het zout in een kommetje. Als het zout is opgelost, meng dan de zoutoplossing door de amandelen. Voeg tijm en rozemarijn toe. Zet in de oven en schep om de vijf minuten de amandelen om. Na ongeveer een kwartier zijn de amandelen knapperig. Vervang eventueel de geroosterde amandelen door ongeroosterde walnoten. Meng mayonaise en yoghurt in een kommetje en maak op smaak met peper en een beetje zout. Schil de komkommer en snij de komkommer in plakjes. Drapeer de plakjes op een bord. Sprenkel hier de dressing over, kruimel de kaas naar smaak over de komkommer en strooi de amandelen hier over.
Summary
recipe image
Recipe Name
komkommersalade met blauwe kaas en geroosterde amandelen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *