Vispannetje met aardappel, paprika en ui

vispannetje aardappel paprika ui

Doorgaans bestel ik in een restaurant een visje met saus. Soms laat ik mij verleiden tot het vispannetje. In Nederlandse restaurants krijg je vaak drie verschillende soorten vis met roomsaus. De vis bestaat meestal uit stukjes witvis, zalm en gamba’s. Af en toe zit er nog groente in zoals champignons. Het komt regelmatig voor dat er nog kaas over is gestrooid. Ik hoop altijd op de aanwezigheid van Hollandse garnaaltjes en/of wat ander zeefruit. De toevoeging van mosselen en dergelijke zie je echter (bijna) alleen in het buitenland.    

Dit vispannetje is een eenvoudige, voedzame door-de-weekse variant, met zalm, wokgarnalen, stukjes aardappel, paprika en ui. Je kan natuurlijk hier allerlei soorten vis in kwijt. Het is maar net wat er nog in de vriezer ligt of wat de visboer aan verse vis aanbiedt. De viskar die hier twee keer in de week in de buurt staat heeft bijvoorbeeld ook een aantal soorten viswokmixen die goed te gebruiken zijn in een vispannetje. Lekker met een stukje stokbrood (om de saus mee op te deppen). 

Vispannetje met aardappel, paprika en ui

200 gram verse (wilde) zalm, in blokjes van ca 2 cm*
200 gram wokgarnalen*
600 gram vastkokende (nieuwe) aardappelen
2 paprika’s, in reepjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 ml vis- of groentebouillon
50 ml witte wijn
1 el tomatenpuree
1 tl gedroogde Italiaanse/mediterraanse kruiden
enkele eetlepels crème fraiche
verse peterselie
zout, peper
olijfolie

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ca 2 cm doorsnede.Kook ze gaar in ca 12 minuten. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak hier eerst de ui, dan de knoflook en daarna de paprika in aan. Voeg dan de bouillon, witte wijn en tomatenpuree toe. Laat het geheel aan de kook komen en voeg dan de wilde zalm en garnalen toe. Laat enkele minuten sudderen en voeg dan creme fraiche toe en maak het geheel op smaak met zout, peper en mediterraanse kruiden. Verhit tot slot de aardappelblokjes nog even mee en dien op met verse peterselie. Lekker met nog wat stokbrood erbij.

* of stel een eigen mix van vis samen van in totaal 400 gram

Summary
recipe image
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *