Kipsalade met pesto

kipsalade pesto

De peterselie buiten in de kruidenbak is geweldig aan het groeien. Het is blijkbaar precies het goede weer voor peterselie: beetje zon, beetje regen, niet te warm. Om de andere kruiden in de buurt wat zon en ruimte te gunnen, is het weer eens tijd om peterseliepesto te maken. Ik heb al een keer peterseliepesto gemaakt met citroenmelisse (ook al flink aan het groeien) en amandelen. Iets eenvoudiger is het om een gewone pesto te maken en de basilicum te vervangen door peterselie.

Malse stukjes kipfilet in een pestosaus: lekker op een broodje, of te eten met koude pasta en stukjes paprika en/of gedroogde tomaat. Als je de kip wat fijner snijdt, dan is dit een lekkere salade voor op een stukje stokbrood of op een toastje. Het allerlekkerst is deze salade indien het een paar uurtjes in de koelkast heeft kunnen staan (als je dat lukt…).

Kipsalade met peterselie pesto

Voor 2 a 3 broodjes:
1 kipfilet
2 el mayonaise
1 1/2 el peterseliepesto *
1 lente-ui
1 teentje knoflook
1 1/2 tl wijnazijn/ witte balsamico-azijn/ wijn
1/4 tl cayennepeper
zout, peper
1 tl citroensap
2 el geraspte (Parmezaanse) kaas
1 el fijn gesneden verse peterselie
enkele kerstomaatjes
evt fijngesneden gedroogde tomaat/ stukjes paprika
* Peterseliepesto:
100 gram verse peterselie 
50 gram geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
40 gram pijnboompitten of blanke amandelen
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Olijfolie (ca 1 dl)

Voor de peterseliepesto: Maak eerst de peterselie fijn met een keukenmachine/blender. Rooster de pijnboompitten of amandelen. Voeg dan de kaas, teentje knoflook en pijnboompitten toe aan de peterselie en een flinke scheut olijfolie. Pureer alles en voeg olie toe tot bijna gewenste dikte. Voeg citroensap toe naar smaak en eventueel nog wat olijfolie indien de pesto nog iets te dik is.

Meng de mayonaise met de pesto en wijnazijn. Snipper de ui en knoflook en meng dit door de saus. Maak verder op smaak met cayennepeper, zout, peper en citroensap. Breng water of bouillon aan de kook en kook hierin de kip, zo’n 10-12 minuten. Laat de kip afkoelen en snij de kip in kleine dobbelsteentjes. Roer de kip door de gekruide saus. Laat enkele uren alle smaken intrekken ( in de koelkast). Garneer dan met plakjes kerstomaat en geraspte kaas en wat verse peterselie.

Gebaseerd op een recept van www.thekitchn.com

Summary
recipe image
Recipe Name
kipsalade met pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *