Broodje rauwe ham, ei en erwtenscheuten

broodje ham ei erwtenscheuten

Op zoek naar lekkere recepten met erwtenscheuten kwam ik op een Engelse site terecht. Deze site promoot erwtenscheuten (Engels: Pea Shoots). Op de site werd ook de vraag gesteld: How do you eat yours?. Een antwoord was: royaal op een broodje, samen met Wiltshire ham en plakjes gekookt ei. Dat klonk mij wel lekker, dus ik heb vandaag het broodje gemaakt. Eerst even gekeken wat Wiltshire ham precies voor soort ham was. Het broodje was inderdaad “lovely”!

Ik heb in Nederland nog geen erwtenscheuten in de supermarkt gezien. Als je ook aan de erwtenscheuten wilt, met behulp van deze link  en een pakje gedroogde erwten, heb je over 3 weken een flinke bos in de keuken staan.

Broodje rauwe ham, ei en erwtenscheuten

Een knapperige broodje
Enkele plakjes rauwe ham
Gekookt ei in plakjes
Bosje erwtenscheuten
Zout, verse peper
Evt boter

Snij het broodje open, besmeer eventueel met boter. Beleg royaal met rauwe ham, plakje gekookt ei en erwtenscheuten. Beetje zout en verse peper.

Summary
recipe image
Recipe Name
broodje rauwe ham en erwtenscheuten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *