Roergebakken biefstuk in hete sojasaus

Als je regelmatig een pepertje in het eten gooit, is het natuurlijk niet vreemd als je ook peperplanten in de moestuin zet. De Spaanse peperplant had ik in het begin van het seizoen gekocht en deze is nu met zijn tweede golf pepers bezig. Ik heb zelf enkele rawit-, cayennepeper- en jalapenoplanten opgekweekt en deze beginnen nu met het vormen van de bloemetjes. De Spaanse pepers zijn niet zo heel pittig dus daar kan je gerust een paar van in een gerecht doen. Rawits zijn wat heter en bij de jalapeno hangt het van het soort af. 

Vorige week hadden we trek in Indonesisch. In de koelkast lag nog biefstuk van een aanbieding. Mij leek biefstukreepjes in een pittige saus een goed idee. Ik heb even op het internet gekeken voor wat inspiratie. Het is een sojasaus geworden met lekker veel stukjes rode peper voor de pit en wat (kokos-)room. Daarnaast stond er saté en wat lekkere groentegerechtjes op tafel. Ik vond dit biefstuk-gerecht wel het lekkerste en daarom deel ik het recept graag. Snel te maken op een doordeweekse dag of bij een rijsttafel:

Biefstuk in hete sojasaus

300 gram biefstuk
1 ui, snipperen
2 Spaanse pepers, in schijfjes
scheutje droge sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
1 tl vers geraspte gember of 1/2 tl gemberpoeder
scheutje kookroom of kokosmelk
zout, peper
bakolie

Snij de biefstuk in reepjes en bestrooi met zout en peper. Zet de overige ingredienten klaar. Verhit een scheut olie in een bakpan of wok. Bak eerst de uitjes kort aan en peper, voeg dan de biefstuk toe en schroei op hoog vuur dicht. Voeg dan snel de sherry, sojasaus, ketjap, gember en room toe. Verhit dit en dien dan gelijk op. 

de Spaanse peperplant
Summary
recipe image
Recipe Name
Roergebakken biefstuk in hete sojasaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Roergebakken biefstuk in hete sojasaus

  1. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

  2. Fijn dat je een reactie achterlaat en dat je nieuwsgierig bent geworden naar de andere blogrecepten. Laat weten wanneer je een keer een recept maakt want ik vind het altijd leuk om te lezen of het heeft gesmaakt!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *