Winnaar van het foodblogevent van mei

Deze maand was ik host van het foodblogevent en koos voor het thema “kruiden in de hoofdrol”. Er zijn momenteel namelijk weer veel verse kruiden uit eigen tuin te halen. Daar zijn hele lekkere gerechten, baksels, smeersels etcetera mee te maken. Dat lieten de inzendingen zeker zien. De inzendingen op een rijtje:

1.  Van Nerissa Haak van Atelier Eetlust (www.ateliereetlust.com):

Milde groene harissa

Nerissa stuurde het recept in van een groene salsa van andijvie (of rucola, sla etc) met verse kruiden en peper. Lekker bij gegrild vlees zoals runderbiefstuk, entrecote of ribeye of als dip bij een broodje.

2. Van Sophie van het blog “Eten Maken”:

Rabarbercake met rozemarijn en sinaasappel

Het is een recept voor een luchtige cake waarin de helft van de bloem door fijne polenta is vervangen, met gemalen amandelen en kwark. Deze rabarbercake is extra bijzonder gemaakt door het gebruik van rozemarijn en sinaasappel.

3. Van Gereon van het blog “Gereons keuken”:

Chimichurri

Gereon stuurde een Argentijnse saus in, chimichurri, een all-time-favorite voor in de zomer. Voor op het vlees of op een broodje bij de BBQ.  Een  makkelijk te maken salsa met de staafmixer. En het smaakt volgens Gereon ook heerlijk op een rauwe oester. Dit heb ik nog niet uit kunnen proberen maar zal het zeer waarschijnlijk gaan testen.

4.Van Ingrid van het blog Villa Vinissima:

Basilicummousse met tomatengelei en krokantjes van Parmezaanse kaas, Parmaham en tomaat

Ingrid plaatste basilicum in de hoofdrol met een basilicummousse op een bodem van tomatengelei met drie verschillende krokantjes. Dit recept is een (Italiaans)plaatje.

5. Van Marlene van het blog Kitchen Table Happiness:

Homemade kruidenzout

Waarom kant en klaar kruidenzout kopen terwijl het zo makkelijk zelf te maken is.  Marlene maakte kruidenzout met verse kruiden. Samen met goede olijfolie in een schaaltje, is het een lekkere dip. Of je gebruikt het in de vinaigrette bij een groene salade maar ook bijvoorbeeld over groente die je in de oven roostert.

6. Van Paul van het blog Geur van Maillard:

Gedroogde kruidenbouillonmelange

Paul heeft een recept gestuurd voor een gedroogde kruidenmelange waarmee je kruidenbouillon maakt. Het bevat maar liefst 20 ingrediënten maar dan heb je natuurlijk wel een eerlijke en pure basis voor kruidenbouillon.

7. Van Katrin van het blog Katrins favoriete recepten:

Sinaasappelcake met rozemarijn

Katrin heeft haar experiment met een zoet gebruik van rozemarijn ingezonden. De rozemarijn haalt de sinaasappelsmaak omhoog van deze cake. Ook weer een plaatje van een cake.

De winnaar

Winnaar is geworden de basilicummousse van Villa Vinissima. Dit gerecht zou ik zelf graag eens op tafel zetten: mooi en met lekkere smaken. Ik raakte ook geïnspireerd door de andere inzendingen dus iedereen bedankt voor het inzenden. Ingrid van Villa Vinissima, veel plezier met het organiseren van het volgende event!

Published by

2 thoughts on “Winnaar van het foodblogevent van mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *