Foodblogevent december 2014 “Let’s crunch”

Voor de maand December mag ik het Foodblogevent hosten. Bij het foodblogevent nodig je bloggers uit een recept voor een gerechtje rond een bepaald thema in te sturen. Daar wordt door de host een blogger uitgekozen die het meest verrassende of passende recept instuurt. Deze blogger mag dan het volgende foodblogevent organiseren. Voor deze maand heb ik gekozen voor een thema dat past bij December en dat ook geheel in mijn eigen belang is:

Dit jaar zijn wij namelijk gastheer en -vrouw voor de kerstbijeenkomst van mijn schoonfamilie. Voor de meeste familieleden betekent dit een reis van uur heen en een uur terug in de auto. Daarom besloten wij er een feestje in de vroege middag van te maken: een kerstlunch met lekkere hapjes en drankjes. De uitdaging wordt om met vijftien gasten van verschillende leeftijden (van 6 jaar tot 76 jaar) en natuurlijk verschillende smaken (soms ook onbekend want nieuw in de familie) er een leuke kerstlunch van te maken. Dan kom je al gauw op het idee om veel kleine, warme en koude gerechtjes of hapjes te gaan maken en te serveren. Natuurlijk met begeleiding van feestelijk brood en dergelijke.

Het thema van dit foodblogevent wordt mede daarom:

“Let’s Crunch”

Stuur mij jouw feestelijke “Christmas lunch”- recept in!. Ik zoek recepten voor een bijzonder feestsoepje, en recepten voor een hapje dat kinderen aanspreekt, recepten voor vegetarische gasten, voor gasten die op een culinair hoogstandje hopen, voor feestelijke broodjes, eenhap-snackjes etc etc. Kortom, ik hoop op veel verschillende gerechtjes met een hoog feestgehalte en die natuurlijk ook inspiratie kunnen zijn voor het daarna volgende nieuwjaars-buffet!

Als je het leuk vindt om mee te doen met het foodblogevent:

1. Maak dan een lekker gerechtje voor op de kerstlunch-tafel.
2. Plaats het op je foodblog en vermeld dat je meedoet aan het foodblog event door te linken naar deze blogpost.
3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder deze blogpost.
4. Laat via facebook en/of twitter weten dat je meedoet aan het foodblog event. Gebruik hiervoor #foodblogevent en tag mij @Oestersenuien
5. Stuur je inzending in vóór 30 december 2014. Op 30 december 2014 wordt dan de winnaar (en nieuwe host) bekend gemaakt.


Heb je geen blog, maar wil je toch meedoen? Stuur me dan via mijn webformulier een berichtje met emailadres en ik laat je dan weten waar je de inzending (recept + foto) naar toe kan sturen.

Published by

8 thoughts on “Foodblogevent december 2014 “Let’s crunch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *