Kipfilet met korst uit oven

kipfilet korstje oven

Mijn oog viel een tijdje geleden op een recensie van een medeblogger van het produkt “ovenkrokant”. Je voorziet daarmee je stukje kip of vis met een laagje en bakt het krokant in de oven. Ik vraag mij af wat er meer in zo’n zakje kunnen zitten dan paneermeel of panco en kruiden. Ik ga het in ieder geval niet uittesten maar ik kreeg wel zin in krokante kipfilets uit de oven. Met wat goede tips van het internet heb ik geweldig lekkere “ovenkrokante” kipfilets gekregen. Het is echt heel simpel klaar te maken zonder kant en klaar mix.

Je hebt een zak panco (Japans paneermeel), wat geraspte kaas, olie en kruiden nodig voor het korstje. En dat is het zo’n beetje. Je kan met de kruidenmix en het soort kaas de smaak van de krokante kipfilets aanpassen aan de rest van het gerecht. Enkele kruidenmixen:

* paprika, knoflookpoeder, uipoeder, zout, peper
* mosterd, cayennepoeder, paprikapoeder, salie, zout, peper
* provinciaals: tijm, oregano, rozemarijn, salie, zout, peper
* tuinkruiden: peterselie, bieslook, marjolein, tijm, zout, peper
* snel en lekker: pittige turkse paprikapoeder (azi toz biber), tijm, zout 

Ovenkrokante kipfilets

3 biologische kipfilets
4 el panco
2 a 3 el geraspte (oude) kaas/Parmezaanse kaas*
2 el olijfolie
kipkruiden of andere kruidenmengsel naar smaak (zie hierboven)

Oven voorverwarmen op 210C. 
Kipfilets kruiden, door olie heen halen, daarna door mengsel van panco met kaas halen en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In ca. 20 minuten gaar (dikste stuk was 4 cm dik). Eventueel een keertje draaien tijdens het bakken.

Lekker met krieltjes en een salade. 

* In ieder geval een harde kaassoort en van zeer fijn gemalen Parmezaanse kaas zou ik maar 2 ipv 3 eetlepels nemen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kipfilet met korst uit oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *