Broodje filet americain met avocado en verse bieslook

broodje filet americain avocado

Dit is er weer eentje in de categorie “verwenbroodje”. Filet Americain wordt meestal samen gegeten met een gesnipperd uitje of plakjes ei of nog wat zuurgoed. Ik heb gisteren de combinatie eens uitgetest met avocado en bieslooksnippers en het smaakte naar meer. Goed dat ik hier de enige ben die graag avocado eet, dus ik kan straks voor de lunch nog eens het broodje maken. Het is overigens wel aan te bevelen verse bieslook te gebruiken. Gedroogde bieslook smaakt eigenlijk nergens meer naar en kan je naar mijn mening gewoon beter weglaten of vervangen door een uitje.

Ik maak de komende tijd gebruik van het feit dat de bieslook nog lekker fris in de kruidenbak staat. Bij mij komen er zelfs nog bloemen in. Deze bloemen zijn ook eetbaar en dat ziet er in salade’s heel mooi uit. De smaak is hetzelfde als van de bieslookstengels. Niet alleen bloemen van sommige kruiden zijn eetbaar (zoals van tijm en oregano) maar ook bijvoorbeeld de bloemen van de courgette en van de rucola. Deze laatste smaken een beetje nootachtig, net als de rucola zelf. 

Broodje filet americain met avocado en verse bieslook

Hard of zacht wit bolletje
bakje filet americain
avocado
verse bieslook
citroensap
zout
vers geraspte zwarte peper

Snij de avocado doormidden en haal de pit er uit. Snij in plakjes en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Snipper de bieslook. Beleg de onderkant ruim met filet americain, flink wat verse peper hierover en dan de avocadoplakjes en eventueel nog wat zout. Bestrooi met bieslooksnippers. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodje filet americain met avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *