Pasta met gerookte zalm en romige wodka-tomatensaus

pasta gerookte zalm wodka

Een vrolijk gekleurd bordje pasta, deze pasta met gerookte zalm en romige wodka-tomatensaus. Ik ben dol op gerookte zalm maar de rest van de familie niet zo. Dus als de kat van huis is, geef ik de kinderen pannenkoeken of iets dergelijks en ga ik zelf lekker aan de zalm (of aan de blauwe kaas). Omdat de kinderen iets anders eten kan ik ook nog eens een flinke scheut wodka door de saus roeren. Dat maakt deze saus dan ook gelijk een bijzonder lekkere saus.

Bij veel sauzen begin je met het fruiten van een uitje, zo ook bij deze saus. Dit jaar hebben wij voor het eerst uien uit eigen tuin. Aan pootuien kom je heel makkelijk in deze streek. Een kilo uien is ook goedkoop hier maar het blijft leuk om uien zelf te kweken. Trouwens, het groene loof van de ui kan je ook eten en heeft de smaak van ui. Je geniet dus al van de eigen kweek op het moment dat ze nog in de grond zitten.    

Pasta met gerookte zalm en romige wodka-tomatensaus

scheutje olijfolie
1 kleine ui, in snippers
1 teentje knoflook, geperst
100 gram gerookte zalm
scheut wodka
1 tomaat, in stukjes
3 volle eetlepels tomatenpuree (=klein blikje)*
4 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel gehakte bieslook
chilivlokken naar smaak
zout

Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en daarna de knoflook mee. Voeg de tomaat en tomatenpuree toe en genoeg water totdat er een mooi gebonden tomatensaus ontstaat. Dit mag nog redelijk sterk van smaak zijn want er komt nog crème fraîche bij. Voeg wodka toe en laat even doorbubbelen in de pan. Als laatst doe je de crème fraîche, chilivlokken en zout er bij. Snij de gerookte zalm in kleine stukken en voeg vlak voor het opdienen toe. Serveer met pasta en bestrooi elk bord met wat verse bieslook.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta gerookte zalm wodkasaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *