Broodje met schnitzel, avocado en pittige saus

burger schnitzel avocado

Tot  het moment dat je besluit “dit recept sla ik op want misschien ga ik het wel maken…” heb je af en toe rare wegen bewandeld op het internet.  Ik weet bijvoorbeeld niet meer waarom ik een half jaar geleden op de site van “http://www.woodfiredkitchen.com” kwam, maar mijn oog viel toen op het recept voor een Italiaans houtovenbrood. Het recept heb ik opgeslagen. Vorig weekend wilde ik dit Italiaanse houtovenbrood te bakken in de restwarmte van de houtoven. Resultaat van al mijn inspanningen (kneden, rijzen, terugslaan etc): veel te klef brood met de smaak van Brinta. Het deeg leek me al te vochtig.

Wat is dit voor een site, denk ik dan. Heb ik iets over het hoofd gezien. Al gauw kwam ik al speurend op de site bij een recept voor een Mexicaans burger met een krokant gebakken varkenslapje en verschillende toevoegingen: een replica van een “cemita”, gegeten in de straten van Puebla, Mexico. Cemita’s zijn een soort brioche-achtige broodjes met sesamzaad waar gepaneerd vlees opgaat en diverse soorten groente, zoete pepers en kaas.

Ik val heel snel voor een goed uitziende burger, dus kwam hier de “cemita” (met een aanpassing qua kaas) op tafel. Het bleek “een zeker weten voor herhaling vatbaar” burgertje.

Cemita burger

Voor 4 burgers:

Avocadostruik 4 1/2 mnd oud*

4 varkensfiletlapjes
4 tl wijnazijn
1 tl bruine basterdsuiker
1 ei
bloem
paneermeel/panco
zout, peper

1 avocado
1 tl citroensap
1 gele ui, in ringen
chilisaus
100 gram schapenfeta, paneer of een bol mozzarella**
enkele blaadjes basilicum
enkele blaadjes botersla, fijn gesneden
olijfolie

4 hamburgerbroodjes

 Maak een marinade van de wijnazijn met de suiker. Leg een varkensfiletlapje onder een stukje huishoudfolie en sla het lapje tot een 1/2 cm dikte. Smeer de lapjes aan beide kanten in met de marinade. Laat een half uurtje rusten. Klop het ei los. Bestrooi de varkenslapjes met zout en peper en haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Bak de lapjes aan beide kanten bruin en krokant in circa 6 minuten in totaal.

Snij ondertussen de avocado in reepjes en besprenkel ze met citroensap. Snij een ui in ringen en de feta of mozzarella in reepjes. Was de basilicum en botersla.

Snij de hamburgerbroodjes door en beleg de onderste helft met het krokante varkenslapje en daarna met de sla, basilicum, kaas, avocado en ui. Besprenkel met chilisaus. Als hoofdmaaltijd, lekker met gebakken aardappelschijfjes.

* In januari ben ik begonnen twee avocadopitten met de onderkant in het water te hangen. Inmiddels staan ze in een pot. Zeer waarschijnlijk komen er geen avocado’s aan (hopen van wel mag nietwaar) maar de planten/struiken schijnen ook heel decoratief te zijn.
** De Mexicaanse kaas op een cemita is een witte mozzarella/paneer-achtige kaas met een milde smaak.  

Summary
recipe image
Recipe Name
broodje met schnitzel, avocado en pittige saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *