De nom nom nom tag: leer de blogger beter kennen.

Via Marleen van het blog Eten uit de volkstuin raakte ik bekend met de nom nom nom tag. De nom nom nom tag is een vragenlijstje waarbij je als bezoeker de blogger beter leert kennen. Het zijn vaststaande vragen. Ik vind het zelf heel leuk om de antwoorden van de bloggers te lezen, vooral op de vraag wat ze zelf vies vinden. Daar komen hele verrassende antwoorden op. Hierbij mijn antwoorden en de twee bloggers die ik van harte (maar vrijblijvend) uitnodig om de vragen ook te beantwoorden: 

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik heb niet echt iets heel specifiek dat ik lekker vind en iedereen vies. Ik kom wel veel mensen tegen die griezelen bij de gedachte aan het rauw eten van vis/schaal- en schelpdieren of vlees en daar heb ik helemaal geen last van. Wat ik vies vind en nu heel erg in is, zijn (lauwwarme) ontbijtpappen met granen/overnight oats. Het weeïge van de pap met brokjes staat mij in de ochtend heel erg tegen.

Texaanse jalapenoburger

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen bij het koken, misschien ook wel door het blog. Iets dat veel op tafel komt- vooral als ik weinig tijd heb- zijn burgers (vrnl rund en vis). Het is trouwens ook wel terug te zien op mijn blog; daar staan maar liefst 14 verschillende burgers op. 

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Er zijn veel restaurants hier in de buurt waar je lekker kan eten. Ik vind het heel moeilijk om daar uit te kiezen. Ik heb wel een lange lijst met restaurants in Zeeland waar ik ooit nog een keer wil eten, zoals bijvoorbeeld de Oesterbeurs in Yerseke, De kleine toren van Baarland in Baarland, de Vierbannen in Ouwerkerk, en natuurlijk de Kromme Watergang in Hoofdplaat. Genoeg nog te wensen over dus.

Oester clubsandwich

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Dat wordt dan een clubsandwich met gerookte zalm, of Hollandse garnalen, of nog beter oesters of krab (nou ja, je begrijpt het wel), sla, tomaat, misschien nog avocado en/of krokant gebakken bacon en met een romig-zurige saus.

Deel een handige kooktip:

 Als je snel overgebleven gekookte aardappelen wilt bakken, snij ze dan eerst in partjes en verwarm ze 3 minuten in de magnetron. Hierdoor zijn de aardappelpartjes al warm en lekker stevig gebleven. Hierna kan je ze op hoog vuur een mooi korstje geven in de koekenpan.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Eigenlijk nog best veel: een pate/terrine maken, zuurdesembrood/mosselbrood van eigen desemstarter, ravioli (zie nog een beetje op tegen het knutselen met deeg) en nog veel meer. Op Pinterest hou ik een board bij van alles wat ik tegen kom op internet en nog een keer wil maken. 

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten

Dat wordt dan zelf koken of buiten de deur eten. Koken is voor mij ook een manier om te ontspannen en zeker geen straf. Van het af en toe uit eten gaan kan ik erg genieten. Daarbij speelt dan ook de beleving en nieuwe indrukken.

 Ben je ergens allergisch voor?

 Nee.

 Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

De versheid, smaak en hoeveelheid bewerkingen van het voedsel in de winkels. Ik begin steeds grotere afkeer te krijgen tegen de voedselindustrie op dit gebied. Je leest af en toe op een pakje vleeswaar meer dan 20 ingrediënten. En de onzinkreten op de produkten, zoals vers gesneden (hoe snij je de vleeswaren oud?) en ambachtelijk samengesteld (pffff) en ook een hele erge: vlees met oorsprong (stel je het vlees voor dat nergens vandaan komt).

Wat is je favoriete toetje?

Koffie met een bonbon.

En nu verder:

De volgende blogger zou ik vrijblijvend willen uitnodigen om met de tag aan de slag te gaan:

Paul Oosten van het blog De geur van Maillard; Ik lach mij vrijwel altijd suf om zijn blogs vanwege zijn manier van schrijven en droge humor. Hij deelt veel van zijn leven en daardoor heb je het gevoel het lijstje wel in te kunnen vullen, maar klopt dit?

Myriam van het blog Hap en Tap: zij blogt altijd hele mooi opgemaakte bordjes met jaloersmakende lekkere gerechten. Het is altijd al een feestje om naar te kijken. Ik ben benieuwd naar haar antwoorden op deze vragen.  

Published by

2 thoughts on “De nom nom nom tag: leer de blogger beter kennen.

  1. Ja, ik vind pap ook heel vies. Ik heb ook nooit de overnight oats geprobeerd. Leuk om jouw antwoorden te lezen! En ik ga snel eens één van jouw 14 burgers uitproberen.
    Fijne dag en groetjes, Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *