Avocadosalsa met bieslookbloemen / sandwich avocadosalsa en rosbief

avocadosalsa

De bieslook en de tijm staan nu in bloei. De bloemen van deze kruiden zijn eetbaar. Ze hebben beide paarse bloemen: de bieslookbloemen zijn donkerpaars en van de tijm lichtpaars. Dat staat heel mooi in een kruidenboter, samen met wat citroenrasp, zout en peper. 

De smaak van een bieslookbloem is hetzelfde als de stengel van de bieslook. Alle recepten met bieslook zou je dus kunnen verfraaien met paarse vlokjes bieslookbloem. Ik heb de bieslookbloemen gebruikt in een avocadosalsa, waarmee ik vervolgens weer een fantastische sandwich heb gemaakt. Het recept voor de sandwich komt van www.yummly.com, één van de vele buitenlandse receptenverzamelsite’s.

Sandwich avocadosalsa en rosbief

1 avocado
1 eetlepel citroensap
3 bieslookbloemen/1 eetlepel bieslook, fijn gesneden
halve theelepel zout
snuf peper/chilivlokjes

12 boterhammen (2 per sandwich)
2 eetlepel mayonaise
1 ons rosbief

Schil, ontpit en snij de avocado in kleine blokjes. Vermeng met de citroensap, de fijn gesneden bieslookbloemen, zout en peper. Beleg een boterham met de avocadosalsa en leg hier twee plakken rosbief op. Smeer een boterham in met mayonaise en leg deze met de mayo-kant op de rosbief. Snij dwars doormidden. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
sandwich avocadosalsa en rosbief
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *