Geroosterde paprika & tomatensoep met kip en harissa

soep geroosterde paprika tomaten

In het bakje zaaigrond met paprikazaadjes zijn nu twee kleine groene sprietjes verschenen. Over een paar weken ga ik de plantjes in de tuin zetten en hoop ik natuurlijk op een prachtige oogst. Ik sta momenteel op de wachtlijst voor een moestuin aan de rand van het dorp, dus vindt het moestuinieren voorlopig plaats in bakken, (hang)potten en kuipen in de achtertuin. Daar kan je best nog veel uit oogsten. Vorig jaar had ik een overschot aan courgettes en komkommers.

Sommige groenteplanten zijn ook decoratief. Courgette- en komkommerplanten bijvoorbeeld krijgen mooie gele bloemen gedurende het seizoen. Snijbiet, met zijn knalrode nerven, staat mooi in een pot. Bij de kruiden: komkommerkruid krijgt blauwe bloemetjes en bieslook paarse. Deze bloemen en die van de courgette zijn ook nog eens eetbaar. De paprikaplanten gaan voor wat meer wit in de tuin zorgen. Ze krijgen net als peperplanten witte bloemen voordat de vrucht zich gaat vormen. Alvast een recept voor heerlijke soep met paprika:

Geroosterde paprika-tomatensoep met kip en harissa

1 liter groente- of kippenbouillon
1 blik tomatenstukjes
1 ui, middelgroot
2 knoflookteentjes
2 centimeter harissapasta of harissapoeder dan wel chili naar smaak
2 paprika’s
1 kipfilet
zout, peper
verse peterselie of koriander
olijfolie

Snij de paprika’s doormidden. Leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat. Zet de grill van de oven aan en rooster de paprika’s totdat ze zwart uitslaan. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder dan het vel van de paprika’s en snij de paprika’s in stukken. Hak de ui en knoflookteentjes in stukjes. Verwarm olijfolie in een bakpan en bak eerst de ui even aan, voeg dan de knoflook toe en daarna de paprika. Bak op een zacht vuurtje alles zo’n vijf minuten. Zet ondertussen de bouillon op en voeg hier een blik tomatenstukjes aan toe. Verwarm tot kookpunt en doe dan de paprika, ui en knoflook erbij. Pureer de soep met een staafmixer. Snij de kipfilet in blokjes en voeg aan de soep toe. Kruid de soep met harissa, zout en peper. Hou de soep nog zo’n 10 minuten tegen de kook aan en dien dan de soep op met wat verse peterselie of koriander. Lekker met nog een beetje olijfolie er over gesprenkeld. 

Summary
recipe image
Recipe Name
geroosterde paprika tomatensoep met kipfilet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

3 thoughts on “Geroosterde paprika & tomatensoep met kip en harissa

  1. Ha, ik heb toevallig net een kop gepofte paprikasoep op (Drvkkery Middelburg) en die was heerlijk. Hoewel ik niet zo'n grote paprikaliefhebber ben, ga ik deze weleens proberen. Dank je.

  2. Gepofte of geroosterde paprika smaakt toch weer heel anders dan rauw of gebakken paprika. Nou heb je me wel nieuwsgierig gemaakt naar de paprikasoep van de Drykkery !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *