Foodblogevent maart 2014

Het foodblogevent van februari had als thema “De Franse Keuken”. Het thema was gekozen door Joyce en Tom, twee koks in Frankrijk, van het blog About food and more. Mijn ingestuurde recept  van Normandisch kalkoenfilet werd gekozen tot winnaar: dit betekent dat ik het thema mag kiezen voor het Foodblogevent van maart!

In maart begint het voorjaar en laat de zon zich weer wat meer zien. De bomen gaan in bloei en de eerste voorjaarsbloemen verschijnen. Je krijgt dan ook weer trek in lichtere gerechten en frisse smaken, zoals citroen en yoghurt.

Yoghurt heb ik bijna altijd in huis. Af en toe wissel ik eens van soort, en dan haal ik een Turkse of Griekse yoghurt in huis. Lekker als ontbijt met muesli, maar ook om mee te bakken of te koken. Op pinterest ben ik al een paar verrassende recepten met yoghurt tegen gekomen. Omdat het zo veelzijdig is, lijkt het mij een leuk idee om het Foodblogevent thema van maart rond yoghurt te doen:

Verrassend lekker met yoghurt

Je kan hier alle kanten mee op: yoghurtcake of shake, een lekkere Indiase curry, een yoghurtsausje, een salade, een marinade etc. etc. Ik laat me graag verrassen. En voor de veganistische blogs: ook recepten met soja yoghurt of andere soorten zijn natuurlijk van harte welkom!

Als je het leuk vindt om mee te doen met het foodblogevent van maart:

1. Maak dan een verrassend lekker gerecht met yoghurt.
2. Plaats het op je foodblog en vermeld dat je meedoet aan het foodblog event door te linken naar deze blogpost.
3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder deze blogpost.
4. Laat via facebook en/of twitter weten dat je meedoet aan het foodblog event. Gebruik hiervoor #foodblogevent en tag mij @Oestersenuien
5. Stuur je inzending in vóór 31 maart 2014. Op 31 maart 2014 wordt de winnaar (en nieuwe host) bekend gemaakt.


Heb je geen blog, maar wil je toch meedoen? Stuur me dan via mijn webformulier een berichtje met emailadres en ik laat je dan weten waar je de inzending (recept + foto) naar toe kan sturen. 

Voor wat inspiratie, kijk eens op mijn Pinterestboard met yoghurtrecepten.

Inzendingen:

1. Spinazie-yoghurt quiche zonder korst:

 
http://shelikesbento.blogspot.nl/2014/03/foodblogevent-crustless-yoghurt-spinach.html

2.  Appel-yoghurt cake met minder suiker:


http://donnacaramella.blogspot.be/2014/03/foodblogevent-appel-yoghurtcake-met.html

3. Chicken tikka masala:

  http://www.4pure.nl/kip-tikka-massala/.

4. Grieks yoghurtijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt:
  20140323-161437.jpg

 http://dekookster.wordpress.com/2014/03/24/grieks-yoghurtijs-met-walnoten-en-honing-zonder-ijsmachine-foodblogevent-maart-14/

5. Greek style kipfilet met yoghurt:

http://gereonskeukenthuis.nl/blog/foodblogevent-maart-greek-style-kipfilet-met-yoghurt/

6. Broodje kruidenhangop met paprika
 Broodje kruidenhangop met paprika
 http://www.micook.nl/foodblogevent-broodje-kruidenhangop-met-paprika/ !

7. Yoghurtcake met citroen
 kyoghurt-citroencake (2)
  http://blondmeteengroengeloof.com/2014/03/29/yoghurtcake-met-citroen/

Published by

18 thoughts on “Foodblogevent maart 2014

  1. Hallo Christien,

    Van harte gefeliciteerd met je winnen van het foodblogevent, Ik ben benieuwd wat ik met yoghurt kan. Ga er eens over nadenken Spannend Thema Sucees met het hosten!

    Groet Gereon

  2. Gelijk tussen de middag yoghurt bijgehaald want de inzendingen zien er tot nu toe erg lekker uit. Ik wil ze allemaal uitproberen!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *