oesters met citroenboter en peterselie van onder de grill

oesters citroenboter grill

Je mag voor eigen consumptie oesters rapen. We hebben daar ondertussen het perfecte plekje voor gevonden. Binnen een half uur hebben we genoeg voor een lekker maaltje. De kinderen spelen ondertussen in het zand en rennen van de dijk. Op loopafstand is er een frietkot waar ze af en toe een ijsje krijgen voordat we weer naar huis gaan. Waar dat plekje is ? Dat is lastig aan te geven, maar er zijn veel goede plekken. Zo aan de rand van de Oosterschelde, tussen Yerseke en Kattendijke, zijn er hele leuke Oosterscheldestrandjes.

De Oosterscheldestrandjes zijn echt strandjes, met een eb en vloedgetij. In de zomer zitten er gezinnen, lokaal en best veel uit Belgie, lekker te zonnen en wat te eten. Er is ook genoeg te zien: plezierjachten en beroepsscheepsvaart varen op korte afstand langs. De jachten gaan ook nog wel eens in de buurt van de strandjes voor anker: beetje zwemmen, een ijsje halen in het dorp. De kinderen kunnen op krabbenvangst en zoeken naar krukels. Kortom, een aanrader om eens te bezoeken.Voor de oesters, ga je het beste bij laagwater richting de strandjes.

Oesters met citroenboter en peterselie uit de oven

12 oesters (3 pp)
50 gram ongezouten roomboter
1 el citroensap
1 el fijngesneden peterselie
1 lenteui, in hele dunne ringetjes
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
snufje zout
zout om de schelpen stabiel op te leggen

Doe de boter 10 seconden op ontdooistand in de magnetron. Meng er dan citroensap, fijngesneden peterselie en een snufje zout door. Zet tot gebruik in de koelkast.

Strooi een laagje zout in een ovenschaal. Open de oesters met de platte kant boven. Gooi de bovenkant weg. Giet het vocht een beetje uit de schelp. Leg de oesters in de onderste helft in het zout, zodat ze stabiel liggen.

Snij de lenteui in zeer fijne ringetjes en pluis deze een beetje uit elkaar. Verspreid ze over de oesters: enkele ringetjes per oester. Snipper de knoflook fijn en verdeel ze naar smaak over de oesters. Leg dan enkele flintertjes boter per schelp op de oester. Zet de oven op grillstand en plaats indien de grill is opgewarmd, de oesters circa 2 minuten onder de grill, totdat ze lichtjes gaan bruinen aan de bovenkant. Haal ze dan uit de oven. Serveer met wat stokbrood om eventueel de botersaus nog mee op te deppen.

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
oesters met citroenboter van onder de grill
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *