Tajine met pompoen, linzen en chipolataworstjes

tajine pompoen linzen

We zitten in een overgangsperiode. Het begint zonniger te worden maar buiten is het nog frisjes. Je krijgt trek in lichtere maaltijden met frisse smaken en knapperige verse lentegroente. Er is echter nog niets te oogsten aan verse groente of fruit. De moestuin ligt er nog kaaltjes bij. 

De tajine met pompoen, linzen en chipolataworstjes is een gerecht dat bij deze periode hoort. Het pompoenseizoen loopt nu op het einde. De trek in pompoen begint ook een beetje over te gaan. Door het gebruik van oosterse kruiden, Franse chipolataworstjes en couscous krijg je toch weer een heel ander gerecht met pompoen. Hier krijg je een lentegevoel van. Ook doordat je voor het serveren, het gerecht bestrooid met verse peterselie. Deze heeft de relatief warme winter goed overleefd buiten in de kruidenbak. 

Koop je wel eens bosjes verse peterselie en blijft er wat van over: peterselie is goed en heel eenvoudig invriezen. De volgende invriestip kreeg ik twee jaar geleden van mijn achterbuurvrouw. Je wast, en droogt de peterselie met behulp van de slacentrifuge. Vervolgens hak,  snij of knip je de peterselie in kleine stukjes. Stort dit in een diepvriesbakje en vries het zo in. Als je wat peterselie nodig hebt, maak dan met een vork wat van de ingevroren peterselie los en strooi het zo in het gerecht.

Tajine met pompoen, linzen en chipolataworstjes

Voor 4 personen:

8 chipolataworstjes (vegetarisch: geroosterde walnoten)
1 blik bruine linzen
een halve flespompoen, geschild en in kleine stukjes
1 ui, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 el Ras el Hanout
1 kopje kruiden of groentebouillon
verse peterselie, kleine stukjes
kneepje Harissa of wat rode-peperpasta
olijfolie

half pak couscous

Verhit in een (tajine-) pan wat olijfolie en bak de chipolataworstje rondom bruin. Voeg dan ui toe en bak deze even mee. De stukjes pompoen en de knoflook kunnen dan worden toegevoegd. Bestrooi het geheel met de Ras el Hanout en schep alles even om. Voeg het kopje bouillon, en harissa toe en doe de deksel op de (tagine-)pan. In circa 10 minuten is het klaar. Keer de worstjes halverwege even om. Maak ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak klaar. Snipper de peterselie. Serveer de tajine met couscous en verse peterselie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tajine met pompoen linzen en chipolataworstjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *