oester clubsandwich

clubsandwich oesters

Na het voorgerechtje van gegratineerde wilde Oosterschelde oesters, hadden we nog 6 oesters zonder schelp liggen. Dit waren de lastig te openen exemplaren. Bij het openen sneuvelde gedeeltelijk de schelp omdat er niet zo snel een opening werd gevonden. De wilde exemplaren zijn wat dat betreft wat lastiger te peilen dan de oesters uit de winkel omdat ze zo grillig van vorm zijn.

Oesters horen ook wel lastig te openen te zijn. Dan zijn ze vers en proberen de schelp dicht houden. Juist als de schelp makkelijk te openen is, tref je een oester vol met zand aan. Deze kan je gelijk weggooien. Bij wilde oesters is het daarnaast belangrijk om te ruiken na opening van de schelp. Ruikt het fris ziltig, naar zeewater, dan is de oester meestal goed. Daarnaast kijk ik ook of ik geen rare verkleuringen zie. Bij twijfel gooi ik ze weg.

Ik heb er geen soepje of een omeletje mee gemaakt maar weer eens wat anders: een clubsandwich met oesters. Decadent als je de oesters moet kopen maar gewoon lekker met wilde oesters.

Wilde oesters clubsandwich

Per sandwich

6 oesters
3 dunne plakjes licht gerookt spek/bacon
4 kerstomaatjes
2 blaadjes botersla
1 volle eetlepel mayonaise
1 “erwtje” wasabipasta (of halve tl fijn geraspte mierikswortel)
verse peper
bloem
3 geroosterde boterhammen
boter

Bestrooi de oesters met verse peper en wentel ze door een beetje bloem. Verhit wat boter in een pan en bak eerst het spek knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en leg op een stukje keukenpapier. Bak dan de oesters aan in de pan, kort om en om op hoog vuur, ca een minuut. Haal ze uit de pan en leg ze op het keukenpapier. Rooster de boterhammen licht. Meng de mayonaise met de wasabi. Snij de kerstomaatjes in plakjes en was en droog de botersla. Bestrijk de eerste boterham dun met de wasabimayonaise en leg daar de plakjes kerstomaat op. Daar bovenop komen de knapperige spekplakjes. Besmeer dan de tweede boterham met wasabimayonaise en leg met de mayonaisekant boven op het spek. Verdeel de sla hierover en dan de gebakken oesters. Besmeer de derde boterham met wasabimayonaise en leg met mayonaisekant naar beneden op de oesters. Snij overdwars doormidden en prik hier een bamboestok doorheen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Oester clubsandwich
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *