zelf gemaakte Jamaicaanse Jerk kruidenmix voor kip, garnalen en varkensvlees

jamaican jerk mix

Je ruikt het al op het moment dat je de marinade maakt: dit wordt een fantastische marinademix. Het recept komt uit een dieetboek: het Sonomadieet. Dit is een Californisch dieet, gebaseerd op de Mediterraanse manier van eten. Het dieet bevat veel onbewerkte producten: noten, granen, groente, fruit en veel kruiden. Ik heb het dieet nog niet gevolgd maar de recepten spreken mij wel erg aan. 

Gisteravond heb ik deze Jamaican Jerk mix gemaakt en de kippendijfilets in gemarineerd. Ik kan mij voorstellen dat het, zoals aanbevolen, ook een lekkere mix is voor garnalen en varkensvlees. Ik heb dat zelf nog niet uitgeprobeerd. In de mix zit ook nog 1 theelepel chilivlokken. Hiervoor heb ik mijn eigen gedroogde en gemalen Spaanse pepers gebruikt. Hoe je pepers droogt, lees je via deze link. Door ze even te malen in de (mini)blender, krijg je chilivlokken.

Jamaican Jerk mix

Voor 450 gram vlees:

1 gesnipperde kleine ui
2 el limoen of citroensap
1 tl chilivlokken
1/2 tl zeezout
1/4 tl piment (allspice)
1/4 tl kerriepoeder
1/4 tl zwarte peper
1/8 tl gedroogde tijm
1/8 tl gemberpoeder
2 tenen knoflook

Doe alles in de blender en mix tot een gladde pasta. Besmeer hiermee het vlees (bij mij de kippendijfilets). Laat ongeveer 30 minuten intrekken en grill of rooster dan het vlees. Ik heb de kippendijenfilets in de oven geroosterd: 35 minuten, 1 keer halverwege omkeren, op 200 C, in een ingevette ovenschaal in het midden van de oven.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf gemaakte Jamaicaanse jerk kruidenmix
Published On
Preparation Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *